Tennis

La 22a victòria seguida de Djokovic a Wimbledon

Tennis. El primer cap de sèrie s’estrena derrotant un incòmode Kwon per 6-3, 3-6, 6-3 i 6-4 i suma el seu triomf número 80 a la gespa londinenca. Alcaraz necessita cinc sets i quatre hores

Novak Djokovic va aconseguir la seva 22a victòria consecutiva a Wimbledon en derrotar en la seva estrena en aquesta edició Soonwoo Kwon. El serbi no ha perdut sobre la gespa de Londres des dels quarts de final de l’any 2017, ja que després va guanyar el trofeu els anys 2018, 2019 i 2021, i el primer partit del 2022. Djokovic va sumar el seu 80è triomf a Wimbledon en disset participacions. El primer favorit es va imposar a un incòmode Kwon per 6-3, 3-6, 6-3 i 6-4.

El sud-coreà, 75è jugador del món, li va complicar la vida sobretot en els dos primers sets. Djokovic va arribar a Londres sense haver disputat cap partit sobre gespa i en alguns moments del partit ho va notar. Kwon es va avançar amb un 1-3 en el primer set, però el serbi va guanyar cinc jocs seguits i es va imposar per 6-3. El segon set va començar igual, 1-3 per al sud-coreà, però en aquesta ocasió Kwon es va mantenir ferm amb el seu servei i va anivellar el partit (3-6). El número 1 mundial es va centrar en el tercer set, no va deixar escapar el seu servei i amb un break va guanyar el set (6-3). En el quart Djokovic es va situar davant en el cinquè joc i va guanyar el parcial (6-4) i la classificació per a la segona eliminatòria.

Carlos Alcaraz, el cinquè cap de sèrie de Wimbledon, va necessitar cinc sets i quatre hores per superar la primera eliminatòria. El murcià va guanyar l’alemany Jan-Lennard Struff, 155è del món, per 4-6, 7-5, 4-6, 7-6 (3) i 6-4 en quatre hores i deu minuts. L’enfrontament va ser molt anivellat i amb pocs trencaments de servei. Només un en els tres primers sets, i cap en el quart. Va ser un partit molt intens i amb cops espectaculars per les dues bandes. Alcaraz va aconseguir el break definitiu en el novè joc del cinquè set i després, amb el seu servei, es va assegurar una treballada victòria.

En el quadre femení la segona favorita, l’estoniana Anett Kontaveit, va derrotar per 7-5 i 6-1 la nord-americana Bernarda Pera, 119a del rànquing WTA, en 1h21. La tunisiana Ons Jabeur (3) no va tenir cap problema per derrotar per 6-1 i 6-3 la sueca Mirjam Björklund, 123a del món, en menys d’una hora de partit, 54 minuts.

Ramos perd contra Ruud, el tercer favorit

Albert Ramos va lluitar contra el tercer favorit, el noruec Casper Ruud, i les interrupcions per la pluja, però va ser eliminat en el primer partit en caure derrotat per 6-7 (1), 6-7 (9) i 2-6. El mataroní només va cedir després de 2h43 de partit i dues aturades per culpa de la pluja, la primera després del cinquè joc, i la segona un cop finalitzat el segon set.