Espanya obre el camí del podi en un duel tàctic

Waterpolo. L’equip de David Martín surt victoriós del combat defensiu amb Montenegro i se les haurà amb Croàcia en les semifinals del mundial

Espanya 7 Montenegro 6

ESPANYA:Aguirre; Munárriz (1), Granados (1), Sanahuja, De Toro, Larumbe, Famera (1), Cabanas (1), Tahull (1), Perrone, Mallarach (2), Bustos i Lorrio.MONTENEGRO:Lazovic; Mrsic, Vucurovic, Averka (1), Cuckovic, Popadic (1), Radovic, Durdic (2), Perkovic, Banicevic (1), Matkovic (1), Petkovic i Tesanovic.PARCIALS:2-1, 3-2, 1-2 i 1-1.ÀRBITRES:Goldenberg i Colombo.

La selecció espanyola, amb tretze jugadors de clubs catalans, va sortir victoriosa de la pugna tàctica i eminentment defensiva contra Montenegro i va certificar l’accés a les semifinals del mundial de Budapest. En el seu periple pel campionat els de David Martín s’encreuaran demà (21 h) amb Croàcia, vencedora d’un altre duel balcànic contra Sèrbia (12-14). Els vigents subcampions del món van saber tenir paciència quan les coses no sortien en atac i, a partir de la defensa, acabar tombant un rival molt dur i ben treballat. La pugna també es va viure en les dues porteries, amb grans intervencions d’Unai Aguirre i Dejan Lazovic, tot i que el guardó al jugador més valuós del partit se’l va acabar enduent també el català. L’altra semifinal enfrontarà Grècia i Itàlia (16 h).

L’equip espanyol, amb intensitat tant en defensa com en atac, va colpejar primer gràcies a un gol en superioritat de Martin Famera i a un xut per tot l’escaire d’Alberto Munárriz. El conjunt montenegrí va replicar amb una canonada de Vlado Popadic. Les defenses van elevar el llistó, els de David Martín van malbaratar tres accions d’home de més i el marcador del primer quart ja no es va moure (2-1). El segon quart va continuar amb la mateixa tònica. Dusan Banicevic, des de la boia en superioritat, igualava el resultat. Però l’equip espanyol responia amb dues dianes des de l’arc, un llançament encreuat des de l’extrem d’Álvaro Granados i una fuetada de Blai Mallarach. El futur jugador mariner Dusan Matkovic retallava diferències, però Roger Tahull deixava el parcial en 5-3 amb un gol des de la boia a només 2 segons de la mitja part.

Després del descans llarg, una transició ràpida rubricada per Sergi Cabanas obria una escletxa en el resultat (6-3). Els montenegrins, però, no es donaven per vençuts i l’aparició de Bogdan Durdic, amb dos gols, tornava a ajustar el resultat. Abans d’entrar en l’últim quart, es va produir una jugada molt polèmica quan Bernat Sanahuja no va poder llançar un penal perquè un rival li va tocar la pilota davant de la permissivitat de la parella arbitral. En tot cas, el resultat no es va moure durant molts minuts, fins que Mallarach va tornar a carregar el braç per anotar el 7-5 a només 3:56 pel final. Kanstantsin Averka hi va voler posar emoció, signant el 7-6 a 1:35. Però el subcampió del món es va mantenir ferm, no va deixar escapar la victòria i tornarà a lluitarà per les medalles en un altre gran campionat.

Ha estat un partit molt tàctic i aquest patiment penso que ens anirà bé amb vista a les semifinals
David Martín
Semblava que a la mitja part ens escapàvem, però la seva defensa ens ha fet cometre errades en superioritat