Tennis

Badosa agafa el ritme a la gespa de Wimbledon

Tennis. L’empordanesa (4) agafa confiança i derrota amb contundència Bara per 6-3 i 6-2. Swiatek (1) necessita tres sets i dues hores per guanyar

Paula Badosa va agafant ritme sobre la gespa de Wimbledon i en la segona eliminatòria també va fer una demostració de joc contundent i de bona rapidesa en les accions que la van portar a la victòria per 6-3 i 6-2 contra la romanesa Irina Bara, la 122a del rànquing mundial. La jugadora de Begur, quarta favorita del quadre femení, va sortir molt decidida i en el primer set va pressionar molt el servei de la seva rival i l’hi va trencar dues vegades. Paula Badosa va cedir un cop el seu servei per les seves pròpies errades, perquè va fer dues dobles faltes, però es va emportar la primera mànega per 6-3.

En el segon set l’empordanesa va continuar mostrant la confiança en els seus cops i després de dos nous breaks es va emportar la victòria per 6-2, i la classificació per la tercera eliminatòria. La seva pròxima rival serà la txeca Petra Kvitova que és la 25a cap de sèrie i doble guanyadora de Wimbledon, que va derrotar la també romanesa Ana Bogdan per 6-1 i 7-6 (5).

La número 1 mundial, la polonesa Iga Swiatek, va haver de treballar molt per classificar-se per a la tercera eliminatòria. Va necessitar dues hores i quatre minuts per derrotar la neerlandesa Lesley Pattinama Kerkhove –138a del món–, per 6-4, 4-6 i 6-3. El primer set va tenir alternatives, però en el segon la neerlandesa va sorprendre la polonesa i va dominar. En la tercera mànega Swiatek es va mostrar molt més sòlida i va guanyar.

En els dobles femenins l’empordanesa Aliona Bolsova i la nord-americana Ingrid Neel van passar a la segona eliminatòria després de derrotar les dotzenes favorites, la jugadora de la Xina Taipei Latisha Chan i l’australiana Samantha Stosur, per 7-6 (4) i 6-1.

Nadal sap patir i adaptar-se i venç Berankis

Rafael Nadal no va fer un gran partit, però es va classificar per a la tercera eliminatòria. El segon cap de sèrie va saber patir i es va adaptar a un partit i a un rival molt incòmode. Va derrotar per 6-4, 6-4, 4-6 i 6-3 el lituà Ricardas Berankis –106è del rànquing mundial– en tres hores i dos minuts. En el quart set va començar a ploure i es va aturar el partit. Van trigar a decidir si posaven la coberta o no a la pista central i el joc va estar aturat una hora. El grec Stefanos Tsitsipas va complir amb la seva condició de quart cap de sèrie i va derrotar l’australià Jordan Thompson, 76è del rànquing mundial, per 6-2, 6-3 i 7-5. El castellonenc Roberto Bautista es va retirar de Wimbledon perquè va donar positiu de covid-19.