Waterpolo

Unai i la defensa marquen el camí de la final del mundial

Waterpolo. La selecció espanyola imposa el seu estil de joc, deixa Croàcia amb només cinc gols i demà (20 h) lluitarà pel títol contra Itàlia en la repetició de la final de Gwangju

Espanya 10 Croàcia 5

ESPANYA:Aguirre; Munárriz (1), Granados (4), Sanahuja (2), De Toro, Larumbe, Famera, Cabanas, Tahull, Perrone, Mallarach (2), Bustos (1) i Lorrio.CROÀCIA:Bijac; Buric, Fatovic, Krapic, Lazic, Bukic (2), Vukicevic, Zuvela (1), Marinic, Vrlic, Basic (1), Kharkov (1)i Popadic.PARCIALS:3-3, 2-0, 2-2 i 3-0.ÀRBITRES:Margeta i Ohme.

Fidel al seu estil, amb una defensa excelsa capitanejada per un Unai Aguirre impressionant sota els pals (12 aturades) i amb un joc coral i pacient en atac, la selecció de David Martin continua superant pantalles en el mundial de Budapest i ja només li resta la final de demà contra Itàlia (20 h). Desesperat, el renovat combinat de Croàcia va acabar llançant la tovallola, incapaç de superar l’entramat defensiu ordenat pel tècnic barceloní. L’equip d’Ivica Tucak va estar dos quarts –el segon i el quart– sense veure porteria i en les superioritats va acreditar una pobre sèrie de 2 de 11. Massa concessions per a un equip espanyol que va trobar els seus canoners, Álvaro Granados (4), Bernat Sanahuja (2) i Blai Mallarach (2), quan feia falta.

En la pugna per l’or, Espanya, amb tretze jugadors de clubs catalans, repetirà la final de Gwangju, quan Itàlia es va emportar la glòria per un contundent 10-5. Ahir el defensor del títol, que en la fase de grups havia perdut contra l’equip estatal (12-14), va superar Grècia per un ajustat 11-10.

El primer quart contra Croàcia va acabar en taules (3-3). Tot i alguna badada defensiva, el conjunt hispà va fer bons els gols de Munárriz, Bustos i Mallarach, els dos últims en superioritat, per neutralitzar el bon inici del conjunt balcànic. En el segon quart, l’equip de David Martín va fer un pas endavant en defensa. El plantejament del tècnic barceloní va col·lapsar l’atac rival, que no va trobar el camí del gol en quatre superioritats. L’equip espanyol, en canvi, va treure més profit de les accions d’home de més i amb dos xuts d’Álvaro Granados va arribar a la mitja part amb dos gols de renda (5-3).

Festival final

Després del descans llarg, les aturades d’Unai Aguirre i dos míssils de Bernat Sanahuja obrien l’escletxa fins al 7-4. Però un gran gol d’Andrija Basic, amb un xut ajustat al pal, va deixar el parcial en 7-5 abans d’entrar en els últims vuit minuts de partit. Marko Bijac ja havia entrat a la piscina per substituir Toni Popadic a la porteria, però no va poder fer res per evitar el festival dels de David Martín, que van rubricar l’accés a la final amb un parcial final de 3-0, amb dos gols més de Granados i un de Mallarach.

LA XIFRA

12
Aturades
va fer Unai Aguirre, que amb els 7 bloquejos van marcar l’alt nivell de la defensa
Ha estat un partit molt dur i intens i crec que el marcador no reflecteix la dificultat que ha tingut
Álvaro Granados
La clau del partit ha estat la nostra intensitat defensiva. Deixar Croàcia amb cinc gols té molt de mèrit
Unai Aguirre
Estic molt orgullós i content. És la quarta final en cinc anys i penso que no es pot demanar més a aquest equip
David Martín
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)