Hoquei sobre herba

Victòria clara en l’inici del mundial de Terrassa

Hoquei sobre herba. La selecció espanyola femenina, amb set jugadores catalanes, guanya la del Canadà en un partit força seriós

Espanya 4 Canadà 1

ESPANYA:Melanie Garcia, Laura Barrios, Sara Barrios, Jiménez, Maria López, Iglesias, Majias, Giné, Beatriz Pérez, Oliva i Torres-Quevedo –equip inicial–; Segú, Amundson, Maialen Garcia, Ycart, Begoña Garcia, Vidosa i Martínez (p.s.).CANADÀ:Harris, Faiczak, Leahy, Coodman, Haughn, Johansen, Sourisseau, McManus, Woodcroft, Secco i Stairs –equip inicial–; Mollenhauer, Thompson, Delmotte, De, Sawers, Johnston i Laplante (p.s.).GOLS:1-0 (4’) Iglesias (PC). 2-0 (20’) Giné (PC). 3-0 (25’) Maria López (PC). 4-0 (28’) Begoña Garcia. 4-1 (56’) Johansen (PC).ÀRBITRES:Harrison i McLean. Van mostrar targeta verda a Begoña Garcia i a McManus i targeta groga a Mollenhauer.

La selecció espanyola femenina, amb set catalanes en les seves files, va debutar en el mundial de Terrassa amb una clara victòria per 4-1 contra la del Canadà. Espanya va dominar i va ser superior al seu rival durant tot el matx, i després d’una primera meitat efectiva i amb encert ja guanyava per 4-0 al descans. El segon partit el jugarà demà contra l’Argentina (21.30 h), amb la qual teòricament s’haurà de disputar el primer lloc del grup.

L’inici del partit va ser intens i en el minut 3 ja va arribar el primer penal favorable al combinat estatal. No el van poder transformar, però en un minuts se’n van xiular quatre de consecutius, i en el quart Iglesias va marcar l’1-0. El domini clar d’Espanya es va transformar en gols en la segona meitat, en què en va marcar tres més. La catalana Xantal Giné i Maria López van marcar de penal i Begoña Garcia va fer el 4-0 de jugada amb què es va arribar al descans.

En la segona meitat les canadenques van fer un pas endavant i van anar més a l’atac, però sense encert de cara a gol. En un minut van disposar de tres penals, però la defensa de la selecció estatal va estar molt bé i va desfer el perill. Espanya es va tornar a imposar amb el seu joc, i malgrat que va disposar d’un parell de penals més, ja no va poder tornar a marcar.

A cinc minuts del final el seleccionador estatal, Adrian Lock, va fer debutar la portera catalana de 19 anys Jana Martínez. Tot seguit les canadenques van tenir dos penals consecutius i van marcar en el segon, deixant el resultat final en el 4-1.