Derrota Austràlia i acaba cinquena en el mundial

Waterpolo. La selecció espanyola femenina, amb onze catalanes, venç en un partit en què s’avança amb un 6-2 i pateix una mica en el darrer quart

Espanya 8 Austràlia 5

ESPANYA:Ester, Nogué, Espar, Ortiz, Nona, González, Ruiz (2), Peña (1), Forca (1), Camus, Maica (2), Leitón (2) i Terré.AUSTRÀLIA:Palm, Casey, Fasala, Halligan (1), Leeson-Smith, A. Andrews (1), C. Andrews, Ridge (1), Arancini (1), Mihailovic, Kearns (1), Ballesty i Longman.PARCIALS:2-0, 1-1, 3-1, 2-3.ÀRBITRES:H. Painchaud (Canadà) i I. Rakovic (Sèrbia).

La selecció espanyola femenina es va assegurar la cinquena posició en el mundial de Budapest en derrotar Austràlia per 8-5 (2-0, 1-1, 3-1 i 2-3) en el partit per la cinquena plaça. L’equip de Miki Oca, amb onze jugadores catalanes, va dominar des de l’inici i només va patir una mica en el darrer quart, quan les australianes es van apropar en el marcador.

En el primer període, es va avançar amb un 2-0 i es va arribar al descans amb un 3-1 favorable a Espanya. En el tercer quart, va ampliar la diferència fins a un clar 6-2. Els darrers vuit minuts de partit, el conjunt australià va saber reaccionar i va fer un parcial de 0-3 els primers minuts. Es va apropar en el marcador fins a un mínim 6-5, però ni tan sols va disposar d’un atac per empatar el partit. En la jugada següent, el combinat estatal va fer el 7-5 i, després de controlar el joc, va anotar el definitiu 8-5 en el darrer minut del partit.

La final masculina

La selecció espanyola masculina, amb tretze jugadors de clubs catalans, lluitarà avui (20 h) pel títol mundial contra Itàlia en la repetició de la final del darrer campionat del món de Gwangju, el 2019, quan els italians van aconseguir el títol. Els dos equips ja es van enfrontar en la fase de grups d’aquest mateix mundial i Espanya va guanyar per 14-12.