Tennis

Badosa no pot frenar l’allau de joc de Halep a Wimbledon

Simona Halep (16) ha tornat a barrar avui el pas de Paula Badosa (4) en els vuitens de Wimbledon –6-1 i 6-2 en nomes 59 minuts– tal com ja havia fet en el WTA 1.000 de Madrid. La varietat de cops de la romanesa, campiona a Londres el 2019 i semifinalista el 2014 i que no ha perdut cap set en aquesta edició, ha desballestat l’empordanesa, neguitosa per tractar d’imposar la seva potència en el colpeig en el primer set i que ha millorat en el segon però no n’ha fet prou davant la consistència rival, que ha sabut atacar i defensar-se. Badosa ha estat fluixa amb el servei, un dels seus valors afegits, i ha encaixat quatre trencaments. A més, només ha tingut una pilota de break. Halep s’enfrontarà a la nord-americana Amanda Anisimova (20), que ha derrotat la francesa Harmony Tan per 6-2 i 6-3.

Halep ha donat la primera queixalada al partit en el tercer joc, consumant el primer break del duel amb un revés creuat impressionant sobre la pujada de Badosa a la xarxa, atreta pel cop curt de la romanesa, una de les seves pràctiques habituals. Mentre, Badosa es precipitava, un dèficit important davant d’una tennista amb tanta experiència. A més, la romanesa feia molt mal amb la dreta paral·lela, potent aprofitant sovint la força de la begurenca i col·locada (3-1). Halep, com si res, ha trenca de nou el servei de la catalana, ha segellat el 5-1 en blanc davant d’una rival desdibuixada i ha tancat el primer set en només 23 minuts (6-1) amb una gran autoritat, certificant el seu tercer trencament (3/4). Un monòleg.

Res no ha canviat amb el nou parcial i Halep ha guanyat el seu primer servei en blanc. En un quart joc agònic, Badosa ha sobreviscut amb caràcter i cops d’atac a tres pilotes de trencament fatídiques (2-2). Però Halep ha perseverat i ha trencat en el sisè (4-2), un cop molt dur. La romanesa ha guanyat el servei en blanc tal com havia fet en el primer set i ha tancat el partit en la tercera pilota.