Tennis

Djokovic, amb la gorra

Tennis. El serbi es protegeix del sol a partir del segon set, remunta el parcial inicial de Norrie i passa el corró per accedir a la final de Wimbledon

Novak Djokovic (1) va fer valer la seva condició de principal favorit i es va guanyar l’accés a la seva vuitena final de Wimbledon després de vèncer Cameron Norrie (9), per 2-6, 6-3, 6-2 i 6-4, en 2h34. El tennista serbi no va començar amb bon peu, però a partir del segon va aparèixer cobert amb una gorra i el guió del partit va fer un gir. Va anar redreçant el rumb, va passar a controlar la situació fins a acabar imposant el seu joc amb autoritat. En la final de demà, ja l’esperava l’australià Nick Kyrgios, que amb la lesió de Rafael Nadal es va estalviar el partit de semifinals.

La posada en escena va ser per al tennista local. Molt tens, erràtic i incòmode sobre la pista, el jugador serbi va cedir el primer servei i, tot i que el va recuperar immediatament, no acabava de trobar el camí en el primer set. Norrie, amb un revés pla exquisit i molt molest per als rivals, va segellar dos trencaments més, en el cinquè i el setè joc, per apuntar-se el primer parcial en poc més de mitja hora (32’). En el segon set el panorama va canviar. Protegit per una gorra, per temperar els estralls del sol i la calor, i potser per aclarir les idees, Djokovic va fer un pas endavant a l’hora de servir. Molt més efectiu, va anar guanyant confiança i se’n va apuntar uns quants en blanc, mentre que el britànic tenia molts més problemes per conservar el seu. El número u mundial li tapava cada cop més espais i amb els cops de dreta cometia més errades del compte. A cada torn patia per salvar el servei i al final se li va escapar en el vuitè joc. El de Belgrad no va desaprofitar l’oportunitat de restablir l’equilibri. Amb el vent a favor, Djokovic ja no va cedir el comandament i va posar la directa cap a una nova final. Va prendre la iniciativa amb un trencament en el primer joc i va repetir en el cinquè per rematar el tercer parcial per 6-2. La història es va repetir en el quart set, amb trencament del tennista serbi només de començar. Davant el seu públic, Norrie ja no va fer més concessions i va sobreviure al servei, però en cap moment va poder estroncar la dinàmica guanyadora del serbi i el seu accés a la vuitena final a l’All England Club, i a la 32a d’un Grand Slam.

Avui serà el torn de la final femenina (15 h) entre dues debutants en aquest escenari, la tunisiana Ons Jabeur (2) i la kazakh Elena Rybakina (17).

Kyrgios: “Ara tenim una espècie d’idil·li”

Djokovic i Kyrgios no s’havien avingut mai, però la relació va canviar arran de la deportació del serbi de Melbourne. L’australià va ser dels pocs que el van defensar i a partir d’aleshores s’intercanvien missatges. “Ara tenim una espècie d’idil·li”, va etzibar Kyrgios. “No sé si ja se’n pot dir idil·li, però aprecio molt el seu gest”, admet Djokovic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)