Atletisme

Adel Mechaal, a punt per al mundial d’Eugene

Atletisme. El palamosí s’ha recuperat de la covid-19 i enllesteix la preparació per als 5.000 m amb entrenaments d’altura a Turquia

Adel Mechaal ja s’ha recuperat totalment de la covid-19 que el va afectar després del campionat d’Espanya i està fent entrenaments d’altura a Turquia per enllestir la seva preparació per als 5.000 m del mundial d’Eugene. Fa una setmana i mitja, la Federació Espanyola d’Atletisme va anunciar la infecció del migfondista palamosí, el va donar de baixa en els 1.500 m –va convocar l’andalús Ignacio Fontes en el seu lloc– i va deixar en suspens la seva selecció per als 5.000 m en cas que no es recuperés a temps. La participació en aquesta distància era l’opció més factible, tenint en compte que no està programada fins al dijous 21, mentre que les sèries de 1.500 m ja es disputen aquest dissabte, el segon dia del campionat. Mechaal, per tant, disposarà de més temps per recuperar-se plenament del virus i redreçar la bona línia de preparació. De fet, l’atleta del New Balance no té previst desplaçar-se a la ciutat d’Oregon fins al diumenge 17, quatre dies abans de competir.

La convocatòria inicial de la selecció espanyola, amb el doblet de Mechaal en els 1.500 i 5.000 m, deixant fora Ignacio Fontes en la primera distància, va crear molta controvèrsia entre els partidaris del corredor andalús. L’atleta empordanès es va mantenir en tot moment al marge de la polèmica, i més després d’haver donat positiu de covid-19. Òbviament, la seva prioritat era curar-se i poder reprendre els entrenaments.

Quart mundial

Per a Mechaal, la cita d’Eugene suposarà la seva quarta participació en un mundial a l’aire lliure. En les tres anteriors –Pequín 2015, Londres 2017 i Doha 2019–, sempre havia participat en els 1.500 m, i destaca per sobre de tot el seu valuós quart lloc a la capital britànica. Fins ara, els 1.500 m sempre havien estat la seva aposta prioritària. El fet de córrer només els 5.000 m no era el que estava programat inicialment, però el seu entrenador, Antonio Serrano, pensa que el canvi tampoc suposarà un gran trasbals. “Es tracta d’un canvi circumstancial per la covid, però ha fet una bona preparació general que li pot servir per a les dues proves. De fet, la idea és que faci també alguns 1.500 m després del campionat. En tot cas, ara està centrat en els 5.000 m d’Eugene, on hi ha un gran nivell. És conscient que pot lluitar per aconseguir un gran resultat, encara que es tracti del primer cop que corre els 5.000 en el mundial. Primer s’ha de pensar en les semifinals i després ja ho veurem”, explica el tècnic de La Solana, que ja és a Eugene amb altres components del seu grup d’entrenament.

Amb marca personal

Per a Mechaal serà el seu debut en uns 5.000 m del mundial, però ja té experiència en aquesta distància en europeus. De fet, a Amsterdam el 2016 va ser subcampió després d’una arribada ajustadíssima amb Ilias Fifa, i a Berlín el 2018 es va retirar després d’haver estat quart en els 10.000 m. Aquest curs ha rebaixat la seva marca en la distància després d’haver acreditat 13:06.02 en els Bislett Games d’Oslo, que suposen una nova plusmarca catalana.

LA DADA

Mechaal té previst viatjar a Eugene el dia 17 i el 21 té les sèries de 5.000 m
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)