Hoquei sobre herba

Final de trajecte a Terrassa

Hoquei sobre herba. La selecció espanyola es troba amb un gol matiner en contra i topa amb el mur defensiu d’Austràlia, que l’aparta de la pugna per les medalles del mundial

Austràlia 2 Espanya 0

AUSTRÀLIA:Jocelyn; Amy, Penny, Stephanie, Kaltlin, Jane, Karri, Renee Taylor, Hannah, Rebecca i Grace –equip inicial–; Claire, Ambrosia, Aleisha, Maddy, Greta, Harriet i Mariah.ESPANYA:Melanie García; L. Barrios, S. Barrios, Jiménez, López, Iglesias, Mejías, Giné, Pérez, Oliva i Torres-Quevedo –equip inicial–; Segú, Amundson, Maialen García, Ycart, B. García, Vidosa i Martínez.GOLS:1-0 (2’) Taylor (PC). 2-0 (40’) Taylor.

Final de trajecte per a la selecció espanyola en el mundial de Terrassa. Un gol molt matiner d’Austràlia (2’) va condicionar el duel de quarts de final, en què el conjunt aussie va saber jugar molt bé les seves cartes i l’amfitrió, amb set catalanes, no va trobar la fórmula per superar la sòlida defensa rival. Tercer en el mundial de Londres, el conjunt d’Adrian Lock queda fora de la pugna pel podi, mentre que les australianes se citen amb els Països Baixos en les semifinals de dissabte.

Com s’esperava, el conjunt aussie, molt intens en defensa, va sortir a totes i en el minut 2 ja va forçar el primer penal. Renee Taylor, amb un xut ras i pel mig de la porteria, va ser l’encarregada d’inaugurar el marcador. La reacció de les d’Adrian Lock va ser immediata i Xantal Giné també va disposar d’un penal que Jocelyn Bartram va desviar en una gran intervenció. El conjunt amfitrió tenia problemes per superar la primera línia de pressió, però ho va aconseguir després d’una gran jugada col·lectiva que a punt va estar de convertir en gol Laura Barrios. El penal posterior també el va aturar la portera australiana. L’equip de Katrina Powell, ja en el segon quart, es mostrava còmode amb el marcador a favor, controlant la situació i dosificant esforços. Va disposar de dos penals més, però el conjunt espanyol es va mostrar ferm en defensa i en un contraatac Begoña García va tenir l’oportunitat d’empatar. Una pèrdua de bola en defensa va estar a punt de provocar un altre disgust a les locals, tot i que l’aparició de la portera canària del RC Polo va ser providencial.

En el tercer quart, el panorama es va complicar encara més per a les amfitriones. En un primer moment, Xantal Giné va rebre una rigorosa targeta groga i va deixar el seu equip en inferioritat durant 5 minuts. En igualtat numèrica, Austràlia va fer anar el conjunt espanyol a la seva àrea i va acabar forçant un cinquè penal. Com a l’inici de partit, Taylor va tornar a marcar, aquest cop amb un xut a mitja altura. Només restaven 15 minuts perquè Espanya intentés canviar el guió de partit i pogués continuar viva en la competició. Les de Lock van fer un pas endavant, atacaven en criteri, però no van trobar el camí del gol. Fallaven en l’última passada i no eren efectives en els penals. En el tram final, el seleccionador estatal també se la va jugar amb accions sense portera, però el resultat es va mantenir inalterable. A dos segons del final i ja sense possibilitats de classificació, l’equip espanyol va renunciar a xutar un últim penal.

L’Argentina, a semifinals

Per l’altra part del quadre, l’Argentina es va imposar a Anglaterra per un ajustat 1-0, amb dues intervencions finals clau de la portera Belén Succi, i jugarà les semifinals contra Alemanya.