Patinatge

Federació Catalana de Patinatge

World Games

Triple medalla catalana

Triple medalla catalana en els World Games, un esdeveniment esportiu de gran prestigi en què s’aglutinen algunes de les disciplines sense representació olímpica. En l’edició d’enguany, celebrada a Birmingham (Estats Units), el tres patinadors catalans que hi han participat han triomfat, penjant-se tots ells una medalla.

En categoria masculina el guanyador ha estat Pau Garcia, vigent campió del món, europeu, estatal i català. El paretà de l’AS Cunit continua teixint una carrera brillant, ara omplint les seves vitrines amb un títol fins ara inèdit. Garcia va obtenir una valoració de 276,05 punts, molt lluny dels seus competidors, que el situa en una posició favorable per al campionat d’Europa i del món. Per aconseguir aquesta medalla, el català ja va marcar territori dissabte en el programa curt, acabant primer amb 89,99 punts, i diumenge va confirmar el seu èxit sumant 186,06 punts més del programa llarg. L’italià Alessandro Liberatore va acabar segon i l’alemany Tim Niclas Schubert, tercer. Pau Garcia entra en la història del patinatge artístic català, ja que fins ara només dos patinadors s’havien embutxacat l’or en els World Games: Carles Gasset (Kaohsiung, 2009) i Laura Sànchez (Duisburg, 2005).

En femení, tot i que no hi hagut campiona catalana, l’èxit és notori: Andrea Silva, alcoiana amb llicència pel CP l’Aldea, ha quedat subcampiona, mentre la maresmenca Carla Escrich (CPA Caldetes) s’ha penjat la medalla de bronze. Es tracta de la primera vegada d’enguany que Silva supera Escrich, després que tant en el campionat de Catalunya com en l’estatal es proclamés campiona la patinadora del CPA Caldetes. En els World Games, Silva va obtenir finalment 163.93 punts, pels 160.96 d’Escrich. La campiona va ser Rebecca Tarlazzi (Itàlia).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)