Més esport

El Palau regna a Europa

El títol europeu de la màxima competició continental revalidat pel Generali Palau és la punta de llança de l’esport català a escala continental, al marge de les copes d’Europa del Barça de futbol sala i d’handbol. Les vallesanes havien dominat Europa en l’anterior exercici amb un triomf contra el Voltregà en la final jugada a casa i aquest cop li van pispar la corona al Telecable Gijón a domicili, al pavelló Adolfo Suárez de la capital asturiana.

El tercer lloc europeu del Júnior a l’Eurolliga d’hoquei herba derrotant el Gantoise belga va arrodonir un gran any europeu d’aquest esport i va tenir regust de títol. El colofó a la notorietat catalana és la disputa a la capital indiscutible de l’hoquei herba, Terrassa, del mundial femení, que es va acabar diumenge. Seguit el fil de l’herba i entrant en el capítol de clubs catalans que han guanyat les segones màximes competicions europees, cal donar valor al títol de l’Egara, campió de l’EHL amb un gol de Marc Recasens a dos minuts de final (4-3).

A l’aigua, cal subratllar el títol europeu masculí de l’Astralpool del CN Sabadell en waterpolo, el primer de la seva història. Una Eurocopa remuntada contra el Palermo a Can Llong. Plors per una victòria històrica. I també el subcampionat en l’Eurolliga femenina de l’Astralpool Sabadell, que va perdre la final contra l’Olympiacòs a la seva piscina.

En hoquei sobre patins, el Parlem Calafell també va fer parlar i quan va guanyar el primer títol europeu de la seva història a Paredes (Portugal) contra el Follonica, tot un campió d’Europa el 2006 i amb tradició a Itàlia. El Calafell relleva el tricampió Finques Prats Lleida, que va eliminar en les semifinals.

Un altre equip que va lluir en les competicions continentals és l’Asisa Borges Vall, semifinalista de l’Europe Cup, la segona de tennis de taula, a la qual va accedir quan va caure en la segona fase de la Champions. Es va convertir en el primer equip català masculí que va jugar la màxima competició europea. El club de les Borges Blanques renova tot l’equip, amb el qual ha estat campió de lliga per segona vegada, de copa i de Catalunya.

El subcampionat del Baxi Manresa en la Fiba Champions League i la seva gran temporada, que ha fidelitzat encara més al seu públic, és un altre element remarcable. El Nou Congost trobarà a faltar la simbiosi amb Moneke. Els triples del Lenovo Tenerife el van privar del títol.

HOQUEI PATINS

L’equip vallesà revalida el títol continental i el Calafell s’estrena en l’Europe Cup

WATERPOLO

L’Astralpool Sabadell obté l’Eurocopa i el femení, finalista de l’Eurolliga

HOQUEI HERBA

L’Egara s’endú l’EHL Cup i el Junior, tercer en l’Eurolliga femenina
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)