Atletisme

Wightman (1.500 m) i Dos Santos (400 m tanques) trenquen l’ordre establert a Eugene

El migfondista britànic i el velocista brasiler han destronat els campions olímpics noruecs Jakob Ingebrigtsen i Karsten Warholm

La cinquena jornada del mundial d’Eugene ha estat una revolta contra l’ordre establert amb els triomfs del britànic Jake Wightman en 1.500 m (3:29.23) i el brasiler Alison Dos Santos en 400 m tanques (46.29), destronant els noruecs campions olímpics Jakob Ingebrigtsen i Karsten Warholm. El migfondista encara ha pogut acabar segon (3:29.47), però el velocista s’ha enfonsat totalment en la recta final i no ha pogut passar del setè lloc (48.42).

En els 1.500 m, Abel Kipsang ha marcat el ritme en els primers 600 m (1:23.93), quan ha aparegut en escena Ingebrigtsen per accelerar el pas. Wightman, tercer al toc de campana, ha atacat en la contrarecta i ha pres el comandament en els últims 200 metres per acabar superant el noruec amb la seva pròpia medicina. El britànic ha establert la millor marca mundial de l’any (3:29.23), mentre que rere Ingebrigtsen ha completat el podi el murcià Mohamed Katir (3:29.90), que havia avançat Kipsang per l’interior de la corba. Mario Garcia Romo, quart esmicolant la seva marca personal (3:30.20), ha arrodonit la bona actuació dels migfondistes espanyols en una final en què els sis primers han corregut per sota de 3:31. En la final de 400 m tanques, Warholm ha estat el més ràpid en els primers 200 metres, però no ha dosificat bé les seves forces en un curs complicat per les lesions i després de tocar la vuitena tanca ha perdut el ritme. Dos Santos, en canvi, ha fet valer la seva condició de líder de l’any (46.80) i ha signat el seu millor registre de sempre i rècord dels campionats (46.29) per davant dels nord-americans Rai Benjamin (46.89) i Trevor Bassitt (47.39).

També hi hagut sorpreses en les finals dels concursos de la jornada. En disc, l’eslovè Kristjan Ceh s’ha emportat la victòria amb un nou rècord dels campionats (71,13 m), mentre que el suec Daniel Stahl, últim campió mundial i olímpic, s’ha quedat a les portes del podi, quart amb 67,10 m. En alçada, l’australiana Eleanor Patterson (2,02 m) ha guanyat l’or per davant la principal candidata, la ucraïnesa Yaroslava Mahuchikh, que ha superat la mateixa alçada, però amb dues temptatives.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)