Atletisme

Jaël Bestué i el relleu de 4x100 m espanyol signen un cinquè lloc històric en el mundial

Han rebaixat en tres centèsimes la plusmarca de la semifinal (42.58) en una final dominada pels Estats Units (41.14)

La santcugatenca Jaël Bestué amb les seves companyes del relleu espanyol de 4x100 m han arrodonit la seva històrica actuació en la final del mundial d’Eugene amb el cinquè lloc i esgarrapant tres centèsimes més al rècord segellat en les semifinals (de 42.61 a 42.58). Gràcies a les bons lliuraments del testimoni, el quartet format per Sonia Molina-Prados, Bestué, Paula Sevilla i Maribel Pérez ha deixat enrere a equips amb més potencial com la Gran Bretanya, condicionat per la lesió de Dina Asher-Smith (42.75), o Suïssa, amb Mujinga Kambundji com a cap de files (42.81). Tot i no disposar de cap medallista en la velocitat d’Eugene, el quartet dels Estats Units ha conquerit el títol (41.14) i li ha guanyat la partida a la Jamaica del triplet en l’hectòmetre, que s’ha hagut de conformar amb la plata (41.18). L’equip germànic ha aconseguit el bronze (42.03) i Nigèria, amb un nou rècord africà, ha estat quart (42.22).

En el relleu curt masculí també hi hagut sorpresa. Canadà, amb André de Grasse com a últim rellevista, ha guanyat el títol (37.48) per davant dels Estats Units, el gran favorit, i de Gran Bretanya (37.83), que ha deixat Jamaica, quarta amb 38.06, fora del podi.

En les sèries de 4x400 m femenins, amb l’olotina Laura Hernández (53.24) com a tercera rellevista, l’equip espanyol ha ocupat el setè lloc (3:32.87) i no ha pogut accedir a la final. L’últim temps de repesca ha quedat fixat en 3:29.11. Les també catalanes Sara Gallego i Laura Bou han exercit de reserves.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)