Handbol

Ortega: “L’any passat vaig patir molta pressió, però aquí sempre n’hi ha”

L’entrenador Carlos Ortega, que avui inicia amb la pretemporada, la seva segona campanya al capdavant del primer equip blaugrana, considera, en declaracions a EFE, que “l’any passat potser” va patir “molta pressió externa”, però “només per estar en el Barça estàs sempre sota ella”.

El balanç del seu debut en la passada temporada va ser molt positiu aconseguint sis dels set títols en disputa, entre ells la Lliga de Campions. “Això va ser mèrit de l’equip que va treballar molt bé perquè no va ser una temporada fàcil en absolut. Vam anar a poc a poc, però sobretot a partir de novembre l’equip va començar a agafar els conceptes que volíem i des de llavors no vam perdre cap partit. Crec que vam arribar en un bon moment a la Final de la Lliga de Campions”, ha admès.

No obstant això reconeix que una vegada a Colònia “tot va ser com llançar una moneda a l’aire” i també en la final que es va decidir des del punt de penal: “La veritat és que vaig viure moltes emocions perquè havia estat una temporada complicada”.

El Barça ha fitxat Emil Nielsen, Hampus Wanne i Jonathan Carlsbogard i, a més, ha ascendit al pivot Artur Parera del seu equip filial. “Sobre el paper, tenim millor plantilla que la passada temporada. Crec que la porteria es millora amb l’arribada de Nielsen i en l’extrem esquerre hem perdut Ángel Fernández, un jugador que va fer una temporada increïble, però a nivell d’efectivitat Wanne pot ser millor que ell en atac”, ha opinat.

Sobre Carlsbogard, el tècnic del Barça opina que és “un jugador semblant a nivell defensiu a Alí Zein”, però recorda que Zein li va donar al Barça “un plus en atac” que l’equip necessitava. “Espero que Carlsbogard també ens ho doni”, ha dit.

Es considera satisfet amb les incorporacions, encara que comenta que per qüestions econòmiques no ha estat possible fitxar a un pivot. “Hem de seguir intentant-ho, ja que la propera temporada Ludovic Fàbregas deixa l’equip. És important encertar en el fitxatge del pivot i és on caldrà fer una inversió clara”, ha afirmat.

Quant a la incorporació d’Artur Parera (que el dia 28 compleix 20 anys), destaca que és un jugador jove i que no ocupa plaça sènior en la Lliga Asobal. “Té una oportunitat fantàstica per a ell i demostrar-nos que té lloc aquí”, ha insistit el tècnic.

La Lliga de Campions és, de nou, el màxim objectiu, encara que aquesta temporada té un grup molt complicat amb Kielce, THW Kiel, Aalborg i Nantes i amb el primer partit en la temible pista del Pick Szeged.

En la passada temporada es va dir que el Barça defensava millor, però atacava pitjor, encara que Ortega no ho veu així. “Potser hem perdut una mica de ritme que en temporades anteriors, fem menys atacs i això és una cosa que haig de treballar amb l’equip i augmentar el ritme, encara que en atac posicional tenim més solucions. De totes maneres jo sóc dels que dic que les batalles es guanyen en defensa”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)