Handbol

El Barça-Fraikin Granollers inaugurarà la lliga Asobal

Handbol. El derbi català entre el campió i el subcampió de la lliga passada serà el partit més destacat de la primera jornada, que es disputarà entre el 3 i el 4 de setembre

Barça-Fraikin Granollers, el campió contra el subcampió, el derbi català serà el partit més destacat de la primera jornada de la lliga Asobal, que ahir va sortejar el seu calendari. L’enfrontament entre els dos millors equips de la passada edició de la lliga es disputarà el cap de setmana del 3 i el 4 de setembre al Palau Blaugrana.

En aquesta temporada 2022/23 tots els partits de l’Asobal es retransmetran per La Liga Sports TV, i la televisió va determinar que diverses parelles d’equips, com el Barça i el Granollers, no podien coincidir jugant com a locals en la mateixa jornada. Aquesta va ser una de les premisses del sorteig i de fet l’emparellament entre els dos conjunts catalans va ser el primer que es va establir. La resta de la primera jornada de la lliga Asobal serà: Anaitasuna-Cisne, La Rioja-Sinfin, Guadalajara-Ademar, Valladolid-Conca, Torrelavega-Osca, Cangas-Puente Genil i Benidorm-Bidasoa.

La temporada 2023/24 la Lliga Asobal passarà a ser una lliga professional i en el sorteig el seu president, Servando Revuelta, va demanar a tots els equips que fossin ambiciosos i responsables, i va dir: “Tothom s’ha de posar les piles i ser més competitiu i que per exemple el Barça no tingui tant fàcil aconseguir el títol de lliga”.

La primera volta de la lliga s’acabarà el 10 de desembre i després hi haurà una aturada de la competició per la disputa del mundial de Polònia i Suècia del 12 al 29 de gener. L’Asobal tornarà el 4 de febrer i després de les 30 jornades s’acabarà el 4 de juny. Altres dates importants en el calendari són que la copa Asobal es jugarà el cap de setmana del 18 i el 19 de març del 2023, i que la fase final de la copa del Rei se celebrarà del 5 al 7 de maig.

Definida la pretemporada del conjunt vallesà

El Fraikin Granollers va definir la seva pretemporada i jugarà tres partits amistosos contra equips francesos. El primer serà aquest divendres en el Palau d’Esports contra el Frontinhan Thau (18 h). El segon serà contra un gran rival de la lliga francesa, el Fenix Tolosa, que visitarà el dissabte 20. El rival del torneig Ciutat de Granollers serà de renom, l’USAM Nimes, contra el qual els vallesans jugaran el dimarts 23 (20:45 h). Per acabar la pretemporada l’equip granollerí afronta la semifinal de la supercopa de Catalunya a Martorell, el dijous 25 (20:30 h) contra el Banyoles. En cas de guanyar jugaria la final contra el vencedor de l’altra semifinal, entre el Barça i l’ Esplugues (dilluns 29 d’agost a les 21.00 h).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)