Tennis

La gran Serena Williams anuncia que penja la raqueta

Ho farà amb tota probabilitat després de l'obert dels Estats Units, amb 23 títols de Grand Slam

La tennista nord-americana Serena Williams, guanyadora de 23 títols de Grand Slam, ha anunciat aquest dimarts en una carta publicada a la revista Vogue que està preparada per deixar el tennis les properes setmanes i ha suggerit que serà després de l’obert dels Estats Units.

La tennista, que competeix aquests dies al torneig de Toronto, ha explicat que no li agrada utilitzar la paraula retirada i que ha estat pensant en aquesta “transició” que prefereix descriure com a “evolució”. “Estic aquí per dir que estic evolucionant del tennis a altres coses que són més importants per a mi”, va escriure la tennista de 40 anys, que entre les raons que dóna destaca el seu desig de tornar a ser mare.

Williams té una filla, Alexis Olympia Ohanian Jr., que va néixer l’1 de setembre del 2017, després d’un complicat part en què va patir un embolisme pulmonar.

La tennista, considerada la millor de la història i que farà 41 anys a finals de setembre, va confessar que Olympia vol una germana i que “de vegades, abans d’anar-se’n al llit, resa a Jehova perquè li porti una germana.” No vol per res un nen!)”.

Williams, que dilluns va guanyar el seu primer partit en més d’un any al derrotar al Masters de Toronto a l’andalusa Nuria Párrizas Díaz, va afegir que si fos un home no hauria tingut la necessitat d’escriure la seva missiva. “Estaria aquí jugant i guanyant mentre la meva dona està fent la feina física d’ampliar la nostra família. Potser hauria estat més un Tom Brady (l’estrella del futbol americà) si hagués tingut aquesta oportunitat. I que no se’m malentengui: m’encanta ser una dona i vaig estimar cada segon de l’embaràs d’Olympia”, va afegir.

També va reconèixer que, a diferència d’altres esportistes que van deixar el tennis quan van sentir que era el seu moment, la retirada de la competició no suposa una alegria personal i sent “un gran dolor” per haver d’escollir entre la seva carrera professional i la seva vida personal. “M’encanta guanyar. M’encanta batallar. M’encanta entretenir. No estic segura que tots els jugadors ho veuen així però m’encanta l’aspecte d’actuació, ser capaç d’entretenir la gent setmana rere setmana”, va continuar.

Tot i que Williams no va afirmar de manera explicita que es retirarà després de l’obert dels Estats Units, que s’inicia el 29 d’agost a Nova York, sí que va dir que intentarà guanyar-lo i que no vol que es produeixi un moment final de comiat sobre la pista. La tennista va acabar la seva missiva de manera emotiva agraint als aficionats el suport que l’han prestada. “Si us plau, que sàpiguen que estic més agraïda del que mai podrà expressar en paraules. M’han empès a tantes victòries i tants trofeus. Trobaré a faltar aquesta versió meva, aquesta nena que va jugar a tennis. Els trobaré a faltar. “, va acabar escrivint.

Serena Williams es va convertir en tennista professional als 14 anys. Ha guanyat 23 tornejos de Grand Slam. Williams, que va començar la seva carrera professional el 1995 i que és germana de la també tennista Venus Williams, va guanyar el seu primer títol individual, l’Open dels Estats Units, el 1999.

El 2002 va guanyar el seu primer Roland Garros en derrotar precisament la seva germana Venus, i aquest mateix any va conquistar el seu primer Wimbledon. Serena Williams ha guanyat en set ocasions l’Open d’Austràlia, set vegades més Wimbledon, sis Oberts dels Estats Units i tres Roland Garros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)