Rem

L’europeu de Dragon Boat es farà a Banyoles de l’1 al 4 de setembre

El campionat Europeu de Dragon Boat, una prova de rem procedent de la Xina que es practica amb embarcacions d’aparença de drac i que havia de disputar-se a Ucraïna, se celebrarà de l’1 al 4 de setembre a Banyoles, on els organitzadors estimen que tindrà un impacte de 800.000 euros.

Els càlculs dels organitzadors -Federació Europea en col·laboració amb l’Associació Espanyola, ajuntament i l’operador local Dragon Boat Emotions- sumen des de despeses en allotjament a gastronomia o comerç, entre d’altres activitats.

La competició comptarà amb la presència de prop de vuit-cents esportistes de deu països -Espanya, Alemanya, Regne Unit, Hongria, Itàlia, Noruega, República Txeca, Suècia, Xipre i Ucraïna com convidada especial. Al costat dels acompanyants, expositors i organització, es preveu aconseguir les 1.500 persones arribades a Banyoles amb motiu d’aquest esdeveniment, que s’allotjaran principalment en aquesta ciutat, Girona i Lloret de Mar.

El president de l’Associació Espanyola de Dragon Boat i president del comitè organitzador, Miquel Juncà, ha destacat la importància de la cita per “desestacionalitzar el turisme”.

El conflicte d’Ucraïna impedeix la presència a Banyoles de les seleccions de Rússia, Bielorússia i Moldàvia, molt rellevants en aquest esport.

L’organització de l’Europeu destinarà part dels beneficis a l’associació local de suport a Ucraïna, i s’ha programat una competició solidària.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)