Ciclisme

Indignació perquè Catalunya competeix en igualtat de condicions amb Espanya

El campionat del mon de Bike Trial, amb 80 participants, s’acaba avui a Reinosa

El campionat del mon de Bike Trial que s’ha fet a Reinosa des de dimecres ha sorprès les agrupacions de Ciudadanos i Vox, que no tenen representació en el govern municipal, perquè catalunya hi participa amb les mateixes condicions que espanya i, per tant, en la cerimònia inaugural van sonar els dos homnes. Els partits volen dur la polèmica al Parlament de Cantàbria un cop passi el parèntesi d’estiu. L’Ajuntament acusa els partits d’instrumentalitzar un esdeveniment esportiu en el què cap dels dos partits hi tenia cap representant quan van sonar els himnes.

La cita compta amb 80 participants de set delegacions: Portugal, Itàlia, França, el Regne Unit, la República Txeca, catalunya i Espanya. Félix Álvarez (Ciudadanos) i Mario Gil (Vox) son els instigadors de la polèmica, que demanaven la retirada de l’equip català.

Antecedents

La Bike Trial International Union es qui organitza la prova, té seu a la República Txeca i és una organització sense ànim de lucre i que es declara apolítica. De fet, aquesta disciplina no depèn ni de la UCI ni de les federacions catalana o espanyola. L’esport va néixer el 1980 a Catalunya imitant el que feien les motos de trial, però amb una bici. Gemma i Mireia Abant n’han estat les grans dominadores durant dècades. El 2017 el mundial es va fer a Pujalt i, el 2019 a Kramolín (República Txeca), Catalunya era segona darrera els amfitrions, amb Letònia tercera i Espanya quarta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)