Atletisme

Plata de llei a Munic

Atletisme. La mataronina Raquel González signa el seu millor resultat en l’alta competició amb el subcampionat europeu de 35 km i Mar Juárez, setena, rubrica l’èxit de la marxa catalana

La mataronina Raquel González (1989) va arribar al cim de la seva carrera a l’Odeonplatz de Munic. Des del segon graó del podi dels 35 km marxa, la maresmenca besava la medalla de plata i saludava emocionada els familiars i els components de l’equip espanyol de l’especialitat concentrats a la cèntrica plaça de la capital bavaresa. L’atleta del Barça, cinquena fa tres setmanes en el mundial d’Oregon, acabava de signar el seu millor resultat en l’alta competició i rubricava una temporada per emmarcar.

En secret, González va passar la covid-19 entre una cita i l’altra, però ahir va tornar a oferir la seva millor versió. “Ha estat una cosa que hem portat la meva família i el meu equip en secret; no ho hem fet públic perquè totes les rivals veuen la premsa i no volíem donar pistes”, va explicar la catalana, que aquest curs també va passar la mononucleosi. “He pensat en la meva família. Ha estat un any molt dur i aquesta medalla és un regal per a ells, que han patit en veure que la seva filla ho estava passant tan malament. Alguns dies han vingut a l’entrenament i han vist com és de dur, això”, confessava González, que poc després de creuar la meta en 2h49:10 s’abraçava a la seva mare. Davant seu només va arribar la grega Antigoni Ntrismpioti (2h47:00), quarta a Eugene. La molletenca Mar Juárez (Avinent Manresa), setena amb 2h55:27, va completar l’èxit de la marxa catalana a Munic i va escriure un altra història de superació un parell de mesos després d’haver vençut un càncer de tiroide.

Seguint la petja dels marxadors masculins –van prendre la sortida plegats a les 8:30 h–, l’hongaresa Viktoria Madarasc es va escapar tot just començar la prova i va iniciar l’aventura en solitari fins poc després del quilòmetre 17, quan va ser neutralitzada per les dues competidores més qualificades, Ntrismpioti i González. A l’equador de la prova, les places del podi ja estaven força definides, ja que la quarta classificada, la polonesa Olga Niedzialek, ja transitava amb gairebé un minut de desavantatge. A partir d’aquí, la cursa es va convertir en un duel a dues bandes, entre l’helena i la catalana, amb la representant magiar cedint terreny a marxes forçades. Ntrismpioti era l’encarregada de marcar el ritme, i González la controlava ben de prop. En algun moment, la grega va semblar recriminar-li la seva actitud, constatant que no li feia cap relleu. A l’arribada i al podi, però, es van fondre en una sentida abraçada. Les dues atletes van marxar en paral·lel fins al quilòmetre 24, en què la quarta classificada de Eugene va incrementar el ritme i la mataronina va passar un petit sotrac. Tot i que la possibilitat de victòria es va anar esmunyint, la marxadora del Barça no va defallir i va anar incrementant la renda respecte a la tercera classificada. La prova se li va fer llarga i, tot i que en el tram final va abaixar considerablement el ritme, va poder conservar el segon lloc amb suficiència i segellar una temporada per recordar.

Exhibició de López

En la prova masculina el títol va ser per al murcià Miguel Ángel López, que va prendre el lideratge en el quilòmetre 6 i, amb un ritme molt regular a poc més de 4 minuts, va saber rubricar la seva escapada fins arribar vencedor en 2h26:49. L’alemany Christopher Linke (2h29:30) va acabar segon i l’italià Matteo Giupponi (2h30:34), tercer.

LA PROTAGONISTA

Estic molt contenta. Hem sortit a buscar l’or i m’emporto una plata. Un no pot sortir pensant a no quedar al més amunt possible
Ha estat una cosa [la covid] que hem portat la família i el meu equip en secret, perquè les rivals veuen la premsa i no volíem donar pistes
HOMES. 35 km marxa
1r M.A. López (Espanya) 2h26:49
2n C. Linke (Alemanya) 2h29:30
3r M. Giupponi (Itàlia) 2h30:34
4t M. Bermúdez (Espanya) 2h32:31
DONES. 35 km marxa
1a A. Ntrismpioti (Itàlia) 2h47:00
2a R. González (Espanya) 2h49:10
3a V. Madarász (Hongria) 2h49:58
4a F. Curiazzi (Itàlia) 2h52:06
7a M. Juárez (Espanya) 2h55:27
És el premi a molt temps de feina. Han estat mesos de batallar més fora que dins, però la planificació ha sortit rodona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)