Natació

Carles Coll fa marca i accedeix a la final dels 200 estils de l’europeu

Carles Coll (CN Sabadell) ha confirmat les bones sensacions que ha transmès en les sèries matinals, en les quals ha establert el segon millor registre –2:00.56–i s’ha assegurat amb brillantor un bitllet en la final dels 200 metres estils de l’europeu de Roma amb un registre d’1:59.66, que li ha permès acabar cinquè la primera sèrie semifinal, resolta en un final frenètic. El nedador tarragoní ha baixat per primera vegada dels 2 minuts i accedeix a la final de demà amb la sisena millor marca, ja que la segona sèrie semifinal ha estat força més lenta i només l’ha superat el vencedor, el portuguès Gabriel José Lopes (1:58.77).

L’altra cara de la moneda és la badalonina Mireia Belmonte (UCAM Fuensanta), que al matí ha fet la impressió de patir en els 200 papallona –2:16.75–, i ha corroborat les dificultats en la semifinal, en la qual ha estat cinquena de la primera sèrie amb 2:14.01 i onzena en el còmput global. La campiona del mon, olímpica i europea ha claudicat en la seva prova de capçalera. La debutant Júlia Pujadas (CN Sant Andreu), per la seva banda, ha seguit acumulant experiència tot i que tampoc no ha pogut accedir a la final. La catalana ha fet un registre de 2:12.49 –sisena en la segona sèrie– i ha acabat desena, una gran actuació en la seva primera presa de contacte.

Pel que fa a les finals, els 200 papallona masculins s’han saldat amb un doblet hongarès, amb la victòria abassegadora de Kristof Milak –or a Tòquio en la distància–i la plata de Richard Marton. També han signar el doblet els italians, en els 50 braça, amb Nicolo Martinenghi (26.33) dominador absolut perseguint el rècord mundial d’Adam Peaty (25.95) i Simone Cerasuolo, segon. Martinenghi ja s’havia apoderat de l’or en els 100 braça.

A pesar dels seus 29 anys, la sueca Sarah Sjoestroem desafia el pas del temps i continua sent la reina de la velocitat pura en els 50 m lliure, cursa en la qual ha marcat diferències. Suma el seu 27è or en un gran campionat internacional i la 86a medalla.

Els 200 estils femenins han estat el testimoni de la caiguda de la mítica hongaresa Katika Hoszzu, ensorrada de bon inici i última en la final que s’ha endur la israeliana Anastasya Gorbenko, que reté el títol conquerit l’any passat a Budapest.

L’ucraïnès Mikhailo Romantxuk ha fet saltar la banca en uns vibrants i emotius 1500 lliure. Ha esbravat la sortida efervescent de l’italià Gregorio Paltrinieri, que ha nedat a ritme de rècord d’Europa en els primers 500 metres i després s’ha enfonsat. Romantxuk s’ha imposat amb 14:36.10, rècord d’Ucraïna i marca personal. El granadí Carlos Garach ha acabat sisè (15:05.11).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)