Ciclisme

192 participants en el GP Ripoll - Vallter 2000

Daniel Joseph Bonello (Oleka) i Brodie Chapman (FDJ), els vencedors

La clàssica Ripoll - Vallter, 69è Gran Premi Ripoll i 28è Memorial Fermí Pujol, es va disputar el penúltim dissabte del mes d’agost com és tradicional amb la sortida de la capital del Ripollès i l’arribada a l’estació d’esquí més oriental del Pirineu català, amb 192 corredors entre totes les categories.

L’australià Daniel Joseph Bonello (Equipo Oleka) va ser el primer en coronar el port HC, de categoria especial amb l’arribada a 2.150 metres i 11,2 km de longitud amb un desnivell mitjà del 7,6%, i amb unes rampes màximes del 18, després de 1h32:04. David Domínguez (Eolo-Kometa), campió de Catalunya de ruta, va ser segon i millor sub-23 a 48 segons mentre Tristan Cardew (Oleka) completava el podi a 1:25. Adrià Franquesa (UCV Team Bikesports-Ford Nicolás), millor júnior, era quart a 1:44.

La professional australiana establerta a Girona, Brodie Chapman (FDJ - SUEZ - Futuroscope), amb 1h42:39, revalidava la victòria del 2021 amb 1:43 respecte la francesa Leonie Laubig i l’actual campiona catalana Emma Ortiz (Groupe Abadie-CC Le Boulou).