Derrota molt dolorosa

Waterpolo. La selecció espanyola, amb dotze catalanes, perd clarament contra Itàlia (9-12) en la segona jornada de la fase de grups de l’europeu

Espanya i Itàlia sabien que són els dos conjunts més potents del grup B del campionat d’Europa de Split (Croàcia) i que la victòria pràcticament les situaria com a primeres de grup, tot i que el partit era de la segona jornada. El conjunt italià va estar més encertat i va aconseguir la victòria per 9-12 (3-2, 2-5, 1-4 i 3-1). La selecció espanyola, amb dotze jugadores catalanes, va encaixar una dolorosa derrota en un partit en què va començar bé, però en el segon quart va encaixar cinc gols seguits. En el tercer període va arribar a perdre per una diferència de cinc gols (6-11) i no es va recuperar.

La selecció estatal es va situar amb un 2-0 d’entrada, però les italianes van empatar. Bea Ortiz, amb els tres gols del conjunt estatal, va establir el 3-2 al final del primer quart. En l’inici del segon període, Espanya es va situar amb un 4-1 amb un gol de Cristina Nogué, però a partir d’aquí va desaparèixer en atac i no va estar encertada en defensa. Itàlia va saber jugar al contraatac, aprofitant les superioritats, i va fer un parcial de 0-5 (4-7). Al descans es va arribar amb el 5-7, amb un gol d’Elena Ruiz.

En el tercer període, les italianes van continuar imposant el seu joc i es van avançar per cinc gols de marge (6-11). En els darrers vuit minuts, el conjunt estatal dirigit per Miki Oca es va intentar refer, i amb gols d’Anni Espar, Paula Prats i Bea Ortiz –en va fer quatre–, es va apropar en el marcador fins al 9-11. Un gol en els darrers dos minuts de les italianes va sentenciar.

En la resta de resultats, del grup Israel va guanyar Eslovàquia (18-7) i França es va imposar ajustadament a Sèrbia (15-14).

ELS PROTAGONISTES

No hem estat bé. Hem comès moltes errades en atac i això ha obert les portes al seu contraatac
Miki Oca
SELECCIONADOR ESTATAL
Ha estat dur. No hem estat efectives de cara a gol. El 0-5 ens ha penalitzat moltíssim