La selecció espanyola, amb vuit catalans, guanya la medalla de bronze en l’europeu

Derrota Itàlia per la mínima (7-6) en un partit molt disputat

La selecció espanyola masculina ha aconseguit la tercera posició en l’europeu de Split (Croàcia) al derrotar la potent selecció italiana per un mínim 7-6 (3-1, 0-2, 3-1 i 1-2) en el partit pel tercer i quart lloc. Espanya, amb el seleccionador barceloní David Martín i vuit jugadors catalans, ha sumat la seva quarta medalla de bronze europea.

El combinat estatal ha sortit decidit a buscar la medalla, i ha inaugurat el marcador aviat gràcies a Famera, i després s’ha situat amb un 3-1 amb gols de Bustos i Barroso. L’equip italià ha demostrat el seu potencial i les seves ganes de pujar al podi en el segon quart. Ha deixat a Espanya sense marcar, ha empatat el partit i amb el 3-3 s’ha arribat al descans.

Dos gols seguit en l’inici de la segona meitat de Larumbe i Granados ha tornat a avançar a l’equip estatal (5-3) i les aturades d’Aguirre –deu en total–, han mantingut al conjunt estatal amb dos gols de marge abans d’arribar als darrers vuit minuts (6-4). Novament els italians han reaccionat i en el darrer quart han tornat a treure tot el seu potencial i han tornat a anivellar el partit (6-6) a sis minuts del final. Perrone ha fet el 7-6 a tres minuts per acabar i els italians han disposat de dos atacs per empatar, el darrer en l’últim minut. Sanahuja ha desviat el xut amb el pit i en els darrers segons la selecció estatal ha controlat la pilota.