Tennis

Alcaraz guanya l’obert dels EUA contra Ruud i és el número 1 més precoç

Carlos Alcaraz (3) ha fet avui història en el tennis mundial guanyant l’obert dels Estats Units amb només 19 anys davant del noruec de 23 Casper Ruud (5) per 6-4, 2-6, 7-6 (1) i 6-3 en 3h20 i es converteix en el número 1 més jove de sempre, superant l’australià Lleyton Hewitt, que s’hi va enfilar el 2001 amb 20 anys i vuit mesos. És el primer títol de gran eslam del tennista del Palmar en el seu debut en una final d’alta gamma. El campió ha sabut sobreposar-se a un curtcircuit en el segon set i part del tercer davant l’aplom del seu qualificat rival i ha acabat pletòric el partit amb un ace.

Alcaraz ha flirtejat amb el break de bon començament i ha tingut dues oportunitats tot just en el primer joc, tot i que és cert que Ruud també ha disposat de tres ocasions (0/3) en els dos primers torns de servei rivals. Sigui com vulgui, el murcià ha trencat en el tercer joc i ja no ha titubejat. El 6-4, una demostració de força, l’ha segellat en blanc i pujant a la xarxa de manera intimidatòria amb el servei, jugada que ha repetit sovint durant el partit perquè el noruec restava molt lluny.

Però Alcaraz, pecats de joventut, s’ha precipitat. I el noruec, en canvi, amb una dreta potent i col·locada sovint invertida i cada cop més agressiu, ha apujat sensiblement el nivell en el segon set i ha aprofitat la seva quarta pilota de trencament en el sisè joc (4-2) en un punt en què ha arribat a una deixada impossible. De fet, hi ha arribat perquè Alcaraz, per comptes de rematar i tancar, ha buscat una acció que no calia. Ruud ha certificat la reacció amb un nou break davant d’un contrincant desordenat (6-2).

El deixeble de Juan Carlos Ferrero ha semblat recuperar el pols del partit amb un break (2-0) matiner en el tercer acte, però s’ha ennuegat de nou (2-2). Ruud s’ha fet fort a partit de la dreta i la sobrietat i fins i tot ha disposat de dues pilotes de set amb 6-5. Alcaraz, sempre valent, ha tret el caràcter i ha forçat el tie-break, en el qual ha estat infinitament superior (7-1), amb boles molt profundes però amb marge que han provocat molts errors al noruec. Amb la situació dramàtica salvada, el nou prodigi del tennis mundial ha exhibit el seu millor joc. Ha trencat en el 4-2 i els punts directes de servei en els moments clau l’han catapultat a un final sense més patiment i al deliri, amb una abraçada molt emotiva a la llotja amb el seu tècnic juan Carlos Ferrero, l’home que ha guiat la seva excelsa carrera en els últims anys i que també va ser número 1 del món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)