Vela

El mundial de hobie 16 es disputa a Sant Pere Pescador

La 23a edició del Campionat del Món de catamarans hobie16-Costa Brava 2022 es disputarà des de demà dia 15 fins al 29 de setembre en els camps de regates del resort La Ballena Alegre a Sant Pere Pescador, amb la participació de 228 equips i 456 regatistes de 23 països.

Serà la tercera vegada, en 22 edicions i 40 anys d’història que el Mundial d’Hobie16, que s’ha presentat aquest dimarts en el camp de regates on es desenvoluparà l’esdeveniment, es disputi a Europa. I laprimer a Catalunya. Fa 24 anys es va celebrar a Sotogrande (Cadis). El mundial es disputarà en tres categories. Absolut Open, Femení i Júnior (menors de 21 anys el 31 de desembre del 2022). A més, se celebraran la Copa Internacional Màster, la Grand Màster i la Grand Grand Màster.

El mundial masculí open s’iniciarà el 22 de setembre amb les sèries classificatòries, per als equips no preclassificats. Competiran 74 equips -23 espanyols- del 22 al 24. Trenta d’ells passaran a les Semifinals on s’uniran als 50 ja preclassificats (per Rànquing Mundial).

Les eliminatòries semifinals es disputaran del 25 al 28 per determinar els 48 equips que seran en la final. El mateix dia 28 i el 29 se celebrarà la Final. El vencedor serà l’equip que hagi sumat més punts tant en les semifinals com en la Final.

El hobie-16 és un catamarà lleuger amb casc asimètric de fibra de vidre i doble trapezi que permet a la tripulació penjar-se de l’arnés amb total força.

Els campions del món de la passada edició (Miami, 2019), els veneçolans Yamil Saba i Gonzalo Cendra de Veneçuela, així com els danesos Nicolaj Bjornholt i Michele Jensen, subcampions, i els australians Gavin Colby i Josei Mark, medalla de bronze, estaran la prova.

Tampoc faltaran els actuals campions d’Europa, els italians Stefan Grismayer i Caterina Degli Uberti, els subcampions Arnaud Thieme i Ludovic Siguret, de França, i els medalla de bronze en l’últim europeu, els italians Pierandrea Gessa i Roberto Dessy.

El hobie16 Màster Cup (per a tripulants de més de 45 anys) obrirà l’esdeveniment des d’aquest dijous 15, al diumenge 18. Li seguirà la copa Internacional Grand Màster (més de 55 anys) i Grand Grand Màster (més de 65), del 19 al 21. També del 19 al 21 es disputarà el Mundial Femení i Mundial Júnior.

L’esdeveniment està organitzat pel Club de Vela La Ballena Alegre, el Club Nàutic L’Escala i la Reial Federació Espanyola de Vela, en col·laboració amb la Federació Catalana i la Secretaria Nacional de la Classe Catamarà (ADECAT).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)