Esports de muntanya

La Taga 2040 proclama dissabte els campions de Catalunya

La cursa de Sant Joan de les Abadesses, que tenia les inscripcions limitades a 500 participants, va ser el primer campionat català el 2001

La Taga 2040 és aquest dissabte el marc en què es proclamen els campions de Catalunya de curses de muntanya de la FEEC, en la seva 22a edició. La cita de Sant Joan de les Abadesses va ser la primera en què s’hi repartien els títols de l’especialitat al país, el 2001. La UE Sant Joan de les Abadesses i la FEEC van limitar la participació a 500 inscrits, amb l’objectiu de no malmetre l’espai natural.

Noms propis

La Taga 2040, amb 28 km i 2.000 m D+, reparteix 3.000 euros en premis i Georgina Gabarró (GE Oliana) n’és la favorita en dones, per ser-ne la última guanyadora. Núria Gil (CE l’Areny) té el repte de ser la primera en lligar tres títols catalans. La reusenca va guanyar la Berga-Rasos-Berga el 2020 i l’Olla de Núria l’any passat –Gabarró va ser segona. La neerlandesa establerta a Catalunya Ragna Debats (CEM la Cameta Coixa) té tres títols en el seu palmarès: Pujada al Montsià (2011), Burriac (2012) i Cursa de Muntanya de Tivissa (2015).

David Rovira (UE Sant Joan de les Abadesses) va guanyar a casa l’any passat . Marc Ollé (GE Oliana), Genis Porqueras (CE L’Areny), Gerard Españó (AE Mountain Runners del Berguedà), Marc Rota (CAE Torelló), Josep Pagès (CE Maçanetenc), Sergi Beltran (EKKE Lleida) i Roger Tarrés (AE el Senderó de Riudecols) son els noms propis a seguir a la línia de sortida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)