Ciclisme

Montjuïc serà l’escenari del mundial de BTT ‘Eliminator’ el 2 d’octubre

La competició s’emmarca en la ’Cycling Week Barcelona’

La muntanya de Montjuïc serà el 2 d’octubre l’escenari del campionat del món masculí i femení de BTT Eliminator, un competició emmarcada en la ’Cycling Week Barcelona’, que també inclourà un any més la ja tradicional prova de descens urbà. Després de tres anys formant part del circuit de la copa del Món de l’UCI Mountain Bike Eliminator, la capital catalana farà un pas endavant en convertir-se aquest any en la seu única del campionat del món de seleccions. “Volem que es parli constantment del binomi Barcelona-esport, perquè ens fa seguir situats com una capital mundial”, ha assegurat el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé, en la presentació oficial de l’esdeveniment que s’ha realitzat aquest dimecres al matí a la seu de l’Institut Barcelona Esports.

El BTT Eliminator és una disciplina del ’cross country’ en la qual els ciclistes s’enfronten de quatre en quatre en un circuit curt i explosiu, que en aquest cas serà de 500 metres i dues voltes, per maximitzar la intensitat. En un format de rondes eliminatòries, els dos primers accedeixen successivament a la següent fase fins a arribar a la gran final a quatre.

L’organització espera la participació de 100 ciclistes, entre els quals destaquen els alemanys Hannah Beck, Simon Gegenheimer, Simon Guttman i Felix Klausmann; els neerlandesos Didi van Vries i Jeroen van Eck; els ucraïnesos Maria Sukhopalova i Dmytro Titarenko; la brasilera Marcela Lima Braga Matos, la italiana Gaia Tormena i el francès Titouan Perrin.

El president de la Federació Catalana de Ciclisme, Joaquim Vilaplana, ha subratllat durant la presentació l’espectacularitat que el paisatge urbà de Montjuïc suma a la competició. “Vénen els millors i ens donaran el millor espectacle. És una sort que ho tinguem tan a prop i tots els ciutadans el puguin gaudir sense desplaçar-se”, ha afegit.

Per la seva banda, el gerent de l’empresa organitzadora de l’esdeveniment, Ocisport, i director del Cycling Week Barcelona, Albert Balcells, ha qualificat “de fita molt important” l’organització del campionat del món i, d’altra banda, ha destacat també que la prova de descens urbà Down Urban Barcelona serà puntuable per al rànquing mundial de l’UCI. Es tracta d’una competició de descens urbà contrarellotge amb sortida a l’Estadi Olímpic Lluís Companys i arribada a la Font Màgica de Montjuïc, on els 80 participants hauran de demostrar la seva velocitat i destresa en un circuit ple de salts, escales i d’altres obstacles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)