El Barça surt vencedor del duel contra el Kielce (32-28)

L’equip blaugrana ha encarrilat el triomf en una gran primera meitat, impulsat per les aturades de Nielsen (11). Fàbregas, autor de 6 gols, ha estat escollit el jugador més valuós

El Barça ha sortit guanyador del duel contra el Kielce (32-28) en la repetició de la final de la Champions del curs passat en l’estrena europea de l’equip al Palau Blaugrana. El conjunt barceloní, amb Nielsen (11 aturades) com a protagonista a la primera meitat, ha marcat el ritme de joc durant tres quartes parts del partit, però l’equip polonès no s’ha donat mai per vençut i en la segona ha ajustat les diferències (26-24). L’equip de Carlos Ortega ha sabut redreçar el rumb i sumar dos punts que el mantenen al capdavant de grup.

El conjunt blaugrana s’ha sabut sobreposar a quatre exclusions en els primers 15 minuts, marcats per l’intercanvi de cops i les alternatives. Dika Mem s’ha carregat l’equip a l’esquena. Ha deixant el seu segell en atac, amb 4 gols marca de la casa, amb grans assistències a Ludovic Fàbregas (5), que amb la baixa de Tomasz Gebala ha trobat escletxes en l’eix de la defensa rival, o arengant el nombrós públic que ha assistit a l’estrena europea al Palau. El Barça ha obert una petita escletxa (13-10), però les canonades de Sicko i l’efectivitat de Moryto tornaven a ajustar el resultat (13-12). El protagonista dels últims minuts ha estat el porter danès Emil Nielsen. La jove incorporació blaugrana s’ha anat fent gran a la porteria i ha estat capaç d’aturar dos penals consecutius, al mateix Moryto i a Remili, i guanyar-se les primeres grans ovacions de la seva nova afició. Nielsen, amb 11 aturades i un 43% d’encert, ha estat una de les claus perquè el Barça pogués arribar al descans amb 5 gols de renda (18-13). L’altra bona notícia per al club barceloní ha estat la tornada de Luka Cindric, que ha entrat en pista en els últims 9 minuts i ha contribuït el bon parcial del primer temps amb un gol.

Després de la represa, el Barça ha abaixat el ritme en atac. Ha perdut algunes pilotes, i el Kielce, comandat pels germans Duixebàev, ha retallat les diferències (19-17). El conjunt polonès havia ajustat molt més la defensa i els blaugrana tenien molts més problemes per veure porteria. Un gol de Konkoud encara ha igualat més el resultat (21-20) i Ortega no ha esperat més a demanar temps mort. Les consignes han donat resultat perquè tres homes de refresc, Janc, Frade i Richardson han estroncat la remuntada rival (24-20). El tècnic andalús també ha fet entrar en pista a Gonzalo sota els pals. El partit, però, ha entrat en una fase de cert descontrol i encara més després d’una vermella directa a Frade per una falta molt contundent sobre Dani Duixebàev. El Kielce tornava a apropar-se perillosament després d’un gol de Moryto (26-24). Aleix Gómez, infal·lible des del punt de penal, ha tornat a donar tranquil·litat al Barça, que ha sabut mantenir la renda fins al final amb els dos equips visiblement cansats.