El Barça imposa els galons

Handbol. L’equip blaugrana, amb un gran Nielsen en la primera meitat, marca territori contra el Kielce en l’estrena de la Champions al Palau

Barça 32 Kielce 28

BARÇA:Nielsen; Aleix (5,4 p.), Mem (5), Fàbregas (6), Petrus, N’Guessan (4), Janc (1) –set inicial–; Gonzalo (p.s.), Cindric (3), Wanne (3), Carlsbogard, Richardson (3), Ariño, Langaro (1)i Frade (1).LOMZA INDUSTRIA KIELCE:Wolff; Kounkoud (2), A. Duixebàev (4), Karalek (2), Karacic (3,2 p.), Sicko (4), Nahí (1) –set inicial–; Kornecki (p.s.), Remilí (2), Moryto (6, 2p.), Tournat, Thrastarson, D. Duixebàev (3), Sánchez-Migallón (1)i Olejniczak.PARCIALS:3-3. 6-6, 9-8, 13-11, 16-13, 18-13; 19-14, 20-17, 22-20, 26-23, 29-25 i 32-28.ÀRBITRES:Kurtagic i Wetterwik. Vermella directa a Frade (50’). Exclusions: Mem (6’), Janc (8’), N’Guessan (9’) i Petrus (15’), per part del Barça; i Kounkoud (1’ i 45’), Remili (17’), Karalec (39’) i Karacic (52’), per part del Kielce..PÚBLIC:3.550 espectadors, amb la presència del grup d’animació dels Dracs..

El Barça va sortir vencedor del primer gran duel europeu del curs al Palau Blaugrana. I no era un partit qualsevol perquè el rival era el Kielce, l’últim finalista de la Champions a Colònia i l’únic equip que el curs passat havia estat capaç d’assaltar el santuari culer. Però el Barça, campió europeu en les dues últimes edicions, va imposar els galons i va sumar dos punts molt valuosos per marcar territori. En la primera meitat va encarrilar el triomf impulsat per les aturades d’Emil Nielsen (11). I en la segona va saber redreçar el rumb en defensa per neutralitzar la remuntada dels de Talant Duixebàev.

Inicialment, el conjunt blaugrana es va saber sobreposar a quatre exclusions en els primers 15 minuts, marcats per l’intercanvi de cops i les alternatives. Dika Mem es va carregar l’equip a l’esquena. Va deixar el seu segell en atac, amb 4 gols marca de la casa, amb grans assistències a Ludovic Fàbregas (5), que amb la baixa de Tomasz Gebala va trobar escletxes en l’eix de la defensa rival, o arengant el nombrós públic que assistia a l’estrena europea al Palau. El Barça obria una petita escletxa (13-10), però les canonades de Sicko i l’efectivitat de Moryto tornaven a ajustar el resultat (13-12). El protagonista dels últims minuts va ser el porter danès Emil Nielsen. La jove incorporació blaugrana es va anar fent gran a la porteria i va ser capaç d’aturar dos penals consecutius, al mateix Moryto i a Remili, i guanyar-se les primeres grans ovacions de la seva nova afició. Nielsen, amb 11 aturades i un 43% d’encert, va ser una de les claus perquè el Barça pogués arribar al descans amb 5 gols de renda (18-13). L’altra bona notícia per al club barceloní va ser la tornada de Luka Cindric, que va entrar en pista en els últims 9 minuts i va contribuir al bon parcial del primer temps amb un gol.

El Kielce reacciona

Després de la represa, el Barça va abaixar el ritme en atac.Va perdre algunes pilotes, i el Kielce, comandat pels germans Duixebàev, va retallar les diferències amb gols fàcils (19-17). El conjunt polonès, amb un Andreas Wolff molt més inspirat, havia ajustat molt més la defensa i els blaugrana tenien molts més problemes per veure porteria. Un gol de Konkoud encara va igualar més el resultat (21-20) i Carlos Ortega no va esperar més a demanar temps mort. Les consignes van donar resultat perquè tres homes de refresc, Janc, Frade i Richardson, van estroncar la remuntada rival (24-20). El tècnic andalús també havia fet entrar en pista Gonzalo sota els pals. El partit, però, va entrar en una fase de cert descontrol i encara més després d’una vermella directa a Frade per una falta molt contundent sobre Dani Duixebàev. El Kielce tornava a apropar-se perillosament després d’un gol de Moryto (26-24). Aleix Gómez, infal·lible des del punt de penal, va tornar a donar tranquil·litat al Barça, que va saber mantenir la renda fins al final amb els dos equips visiblement cansats.