Esquí

La Copa del Món d'slopestyle tornarà a visitar Font Romeu

Del 12 al 14 de gener de 2023 a l'snowpark de la Calma

Font Romeu tornarà a rebre la Copa del Món de Slopestyle del 12 al 14 de gener de 2022 (Foto: FIS Freestyle).

Torna el circuit de la Copa del Món de Slopestyle a Font Romeu. Des que va acollir la primera prova d'aquest circuit el gener de 2017, l'snowpark de la Calma ja s'ha convertit en una parada fixa en el calendari.

El circuit passarà per l'estació de l'Alta Cerdanya després de començar a Stubai (Àustria, 18 i 19 de novembre) i CopperMountain (USA, 14 i 17 de desembre). Després de la visita a Font Romeu els dies 3 i 14 de gener de 2023, el circuit continuarà visitant Laax (18 al 22 de gener), MammothMountain (1 al 4 de febrer), Bakuriani (Geòrgia 19 de febrer al 5 de març), Secret Garden (Xina, del 9 a l'11 de març), Tignes (França, del 16 al 18 de febrer) i finalment Silvaplana (Suissa, 23 al 25 de març).

Font Romeu, destinació Freestyle

La visita del circuit de Copa del Món de Slopestyle a l'estació nord-catalana ja comença a ser un clàssic. L'organització de proves i curses ha estat una constant en els darrers anys. Cal recordar que aquesta modalitat de lliscament lliure basada en una baixada que inclou salts, trucs o superar calaixos i baranes és un dels esdeveniments més seguits dins el calendari dels X Games d'hivern. Ja ha estat esport olímpic als Jocs Olímpics d'Hivern de Sotxi 2014, Pyeongchang 2018 i a Beijing 2022.

El parc freestyle està instal·lat a les pistes "Bellevue" i "Roc de la Combe", a l'extrem oest de l'estació. L'slopestyle és una disciplina esportiva d'hivern que es practica tant sobre una planxa de surf de neu com amb esquís. Es tracta de realitzar una successió de figures acrobàtiques i aèries sobre una pista de descens, especialment preparada per a això. Després de la celebració dels Jocs Olímpics de Sotxi 2014, el slopestyle s'ha convertit en una de les proves més populars i festives de les disciplines olímpiques. Els esquís que s'utilitzen en el slopestyle són de doble espàtula, el que permet utilitzar el revers o cua igual que si fos l'espàtula davantera.

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)