Triatló

El triatló de Barcelona tindrà 1800 participants

Es disputa el diumenge 9 d’octubre amb rècord d’inscripció femenina, amb un 30% del total

El Barcelona Triatló 2022, que es disputarà el diumenge 9 d’octubre a partir de les 8 del matí, comptarà amb la participació d’uns 1.800 triatletes, amb un 30% de dones, la qual cosa suposarà un rècord. La prova s’ha presentat aquest migdia a la Sala Lluís Companys de l’Ajuntament de Barcelona pel regidor d’Esports, David Escudé, acompanyat del director esportiu de la competició, Eloi Moragues. “L’objectiu primordial és que hi hagi una alta participació que és el que fa a la cursa més popular. A més, utilitzem el que anomenem ’pavelló blau’ que és el nostre front litoral amb les nostres platges i el passeig marítim per on transcorre la competició”, ha exposat Escudé.

La Kids Race, novetat

Les distàncies d’aquesta edició seran: l’olímpica (Natació, 1.500 m.; Ciclisme, 40 km; Cursa a peu, 10 km.); Esprint: (Natació, 750 m.; Ciclisme, 20 km; Cursa, 5 km.) i Super Sprint i Kids Race (12 a 17 anys): Natació, 300 m.; Ciclisme, 10 km; Cursa, 2,5 km. També es preveu la participació per relleus, que pot ser per equips masculins, femenins o mixtos de 2 o 3 components, així com per parelles. A la Kids Race, la gran novetat d’aquest any, hi haurà tres grups: de 12 a 13 anys, de 14 a 15 i de 16 a 17 amb tres sortides diferents.

La prova de natació se celebrarà a la platja de la Nova Mar Bella i la ciclista i la cursa a peu sobre un circuit de 10 km, paral·lel al frontal marítim des del Port Olímpic fins al Fòrum.

Jordi Garcia i Sofia Aguayo, ambaixadors

A la presentació també hi han intervingut els triatletes i ambaixadors de l’edició d’aquest any, el badaloní Jordi García i la pratenca Sofía Aguayo. Jordi García (CN Badalona), de 30 anys, va ser bronze al campionat d’Espanya de distància olímpica i Sprint 2021 i guanyador del Barcelona Triatló del 2018. “Em fa molta il·lusió competir aquest any. Vaig guanyar el 2018 i vaig ser segon el 2019. Arribo després de ser quart al Campionat d’Espanya i molt animat”, ha assegurat. Sofia Aguayo (Club Triatló Prat 1994), de 25 anys, és subcampiona d’Espanya sub-23 i campiona d’Espanya per clubs 2021 i aquest any ha estat bronze a la Copa d’Europa de Coimbra (Portugal). Està considerada una de les promeses de la disciplina i reconeix que el nivell d’aquest any és “molt alt” i creu que arriba a la prova “en bona forma”. Entre les favorites també s’hi ha de comptar l’asturiana Paula Herrero, flamant campiona d’Europa de duatló; Paula Romance, de 20 anys, campiona d’Europa Sub23 o Laura Gómez, campiona d’Espanya 2020. En categoria masculina hi competirà el barceloní Cesc Godoy guanyador a Barcelona el 2009 i 2019; Albert Parreño, Guillem Rojas o Alejandro Cañas, aquest darrer guanyador el 2021.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)