Còrfbol

Olga Gandia, primera àrbitra catalana en una final de l’europeu sub-21

La catalana Olga Gandia ha estat la primera àrbitra internacional de còrfbol que arbitra una final del campionat d’Europa sub-21, disputat al pavelló Can Jofresa de Terrassa. Gandia va fer parella amb l’eslovac Peter Busik. Els Països Baixos es van endur l’or en imposar-se a Bèlgica en la final d’un campionat en què la selecció catalana va obtenir una històrica medalla de bronze.

La federació catalana de còrfbol valora el pas com “un gran triomf per a ella i per a totes les àrbitres internacionals catalanes de qualsevol esport”. S’hi afegeix la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), a través de la seva secretària general, Isabel Pérez: “Amb aquestes accions es reconeix l’esforç i treball d’una societat que avança per aconseguir la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en l’àmbit esportiu”.

En el còrfbol, els equips estan integrats per quatre dones i quatre homes. “És l’únic esport de pilota que va ser concebut des dels inicis d’una manera inclusiva, amb equips mixtos, en què cap sexe destaca més que l’altre i no existeix discriminació”, destaca Olga Gandia.

El sostre de vidre

La secretària general de la UFEC celebra la presència femenina en l’esport, però apunta: “Encara veiem reflectit un sostre de vidre en els principals càrrecs de responsabilitat d’empreses i entitats esportives, i quant a l’arbitratge no és diferent”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)