Waterpolo

Supercopa amb homenatge

Waterpolo. L’Assolim CN Mataró defensa títol a casa contra l’Astralpool CN Sabadell en un partit (14 h) que servirà de reconeixement a la trajectòria de la ja retirada capitana local Marta Bach

L’Assolim CN Mataró i l’Astralpool CN Sabadell viuran avui (14 h per Esport3/TdP) el segon capítol del curs per la supremacia nacional en la final de la supercopa d’Espanya. En el primer assalt, disputat fa deu dies a la piscina del CN Montjuïc en el marc de la copa Catalunya, el triomf es va decantar a favor de les vallesanes (9-13). En el segon, però, les maresmenques tenen arguments per pensar que es pot revertir el desenllaç. Sobretot, perquè juguen a casa i a més disposaran de l’hongaresa Rita Keszthelyi, absent a Montjuïc per motius personals. L’altre gran al·licient de la cita és l’homenatge que es retrà a l’eterna capitana mataronina Marta Bach (1993), que ha decidit penjar el casquet després de quinze anys defensant els colors de l’entitat.

Protagonista dins la piscina de l’època daurada del waterpolo femení mataroní i català, Bach viurà aquest cop la final des de fora del terreny de joc. “Serà una bona manera de tancar aquesta etapa, però estic molt contenta i satisfeta de la decisió que he pres”, assegura Bach, nutricionista de formació i que ja treballa al departament de qualitat de Clinical Nutrition. Tot i que no saltarà a la piscina per ajudar les seves companyes, l’excapitana no desconnectarà del tot perquè exercirà de delegada de l’equip ocasionalment, quan Ernest Gil no hi pugui ser. Així, ja se la va poder veure al costat de les seves excompanyes en la final de la copa Catalunya. Bach preveu un altre curs de màxima rivalitat: “El Sabadell s’ha reforçat molt bé i tenen un equip molt més compensat que l’any passat. Nosaltres hem guanyat en un aspecte que ens feia falta, el llançament. Ja s’està veient i encara es veurà més perquè estem a principi de temporada. Queda molt recorregut i les noves incorporacions s’han d’acabar d’adaptar. A veure què passa demà [per avui], però s’ha d’anar a totes, com sempre.” La seva gran amiga Clara Cambray en prendrà el relleu en la capitania i, pel que fa a la posició de defensora de boia, Bach considera que a l’equip hi ha possibilitats de sobres: “La Cris Nogué ja ha anat a la selecció, i ho pot fer molt millor que jo. També tenim l’Anna Gual o la Queralt Bertran.”

Amb onze títols en tretze edicions, el CN Sabadell és el gran dominador de la supercopa estatal, tot i que el CN Mataró ha vençut dues vegades (2019 i 2021) en les tres últimes temporades. Sense anar gaire lluny, l’equip de Dani Ballart defensarà el ceptre assolit el curs passat a Can Llong (10-8). La supercopa servirà de preàmbul a l’inici de la lliga de divisió d’honor, en què dissabte el Mataró i el Sabadell s’estrenen a casa contra l’Atlètic Barceloneta i el Boadilla, respectivament (tots dos a les 12.45 h).

El Sabadell s’ha reforçat molt bé, està més compensat, però el Mataró ha guanyat molt en llançament
Marta Bach
Serà una bona manera de tancar aquesta etapa al Mataró, però estic molt contenta i satisfeta de la decisió que he pres
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)