Waterpolo

Continua l’espectacle

Waterpolo. Tres dies després de la supercopa, el CN Sabadell i el CN Mataró surten com a favorits en l’inici de la lliga de divisió d’honor femenina

Tres dies després de l’apassionant final de la supercopa d’Espanya, l’Astralpool CN Sabadell i l’Assolim CN Mataró traslladaran la seva rivalitat a la lliga, en què el conjunt vallesà defensa el ceptre segellat el curs passat en tres intensos assalts en el play-off definitiu. El conjunt de David Palma i el de Dani Ballart, tots dos ben reforçats, semblen condemnats a retrobar-se en la pugna final pel màxim guardó.

Inici prometedor

De moment, s’han repartit els títols en els dos primers enfrontaments del curs. El CN Sabadell, amb vuit campiones d’Europa a Split, va dominar la final de la copa Catalunya disputada a Montjuïc (9-13), i el CN Mataró va replicar en la supercopa d’Espanya (9-10), jugada amb el suport del seu públic. Amb el bloc de la campanya passada i amb Sabrina van der Sloot com a única estrangera, en els dos primers assalts ja s’ha pogut veure el pes que tindran a l’equip sabadellenc les retornades Bea Ortiz i Paula Leitón, a més de la jove Elena Ruiz. Al seu torn, el CN Mataró ha guanyat capacitat de llançament amb la golejadora italiana Silvia Avegno i sobretot amb l’hongaresa Rita Keszthelyi, decisiva i nomenada jugadora més valuosa en la Supercopa.

Els dos equips s’estrenaran en la lliga a casa (12.45 h). El CN Sabadell contra el Boadilla i el CN Mataró, contra l’Atlètic Barceloneta, reforçat amb la mataronina Roser Tarragó i amb altres jugadores amb passat en el club de la capital maresmenca, com ara la portera Blanca Colominas i Isabel Piralkova. L’equip mariner vol fer un pas endavant i començar a treure el cap entre els clubs capdavanters del campionat

Més aspirants

Tot i les baixes de consideració (Bea Ortiz i Paula Leitón), el CN Terrassa, tercer en les dues últimes edicions de la lliga, no pensa cedir en el seu procés de creixement i s’ha reforçat amb la defensora de boia canadenca Kindre Paul, i la israeliana Dar Menakerman i la neerlandesa Fleurien Bosveld, dues jugadores amb molta mobilitat en atac. La pugna per les places europees tornarà a ser trepidant, i no hi volen faltar el CE Mediterrani de Clara Espar, Paula Prats i Paula Crespí, i el CN Sant Andreu de les joves Martina Terré, Maria Palacio i Ariadna Ruiz, que l’últim curs se’n va quedar a les portes. El CN Rubí, ara sense Elena Ruiz, defensa el sisè lloc del curs passat i a més del Barceloneta tindrà com a principal opositor el CN Catalunya. El Sant Feliu és el novè equip català en una lliga que completen el Boadilla, el Saragossa i el recentment ascendit Tenerife Echeyde.

Tres partits en la lliga masculina

La jornada inaugural de la divisió d’honor masculina es redueix a tres partits, atès que el CN Barcelona, el CN Terrassa, el CE Mediterrani i el Tenerife Echeyde tenen compromisos europeus. El defensor del títol i gran favorit, l’Atlètic Barceloneta, s’estrena a la piscina de Sant Sebastià contra el CN Catalunya (12.45 h), i el campió de l’Euro Cupa, el CN Sabadell, a Can Llong contra el Rubí (11 h). El tercer partit el jugarà el CN Mataró a domicili contra el CN Caballa-Ciudad de Ceuta (17 h), que debuta en la màxima categoria estatal. Com en la lliga femenina, es repartiran dos punts a l’equip vencedor i un al perdedor. Una altra novetat és que si els partits acaben en empat s’hauran de resoldre des de la tanda de penals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)