Futbol sala

Amb el cap ben alt

Futbol sala. La selecció catalana femenina cau contra el Canadà en la tanda de penals en la semifinal del mundial de Colòmbia

La selecció catalana femenina de futbol sala va perdre ahir contra el Canadà en la tanda de penals per 2-1 (2-2 al final del temps i de la pròrroga) a Mosquera (Colòmbia) en la primera semifinal i jugarà avui per la medalla de bronze. L’altra finalista ha de sortir del partit que han de jugar Colòmbia, l’amfitriona, i Veneçuela. El primer temps va finalitzar amb 1-2 favorable a Catalunya. En els primers compassos del segon, Vilamala va disposar d’un penal, però la portera canadenca, que ja n’havia aturat un altre, va evitar el gol. El partit es va complicar encara més quan el conjunt canadenc va empatar (2-2) i durant un tram va impedir amb una eficient pressió alta la sortida de pilota catalana. Catalunya es va espolsar la pressió i va disposar d’ocasions clares, tot i que les nord-americanes també van inquietar. En la segona part del temps afegit, el Canadà va llançar a fora un penal. Catalunya va jugar millor la pròrroga, amb més possessió, però no en va treure profit, tot i que també és cert que les rivals van provocar algun ensurt seriós en el tram final. Sigui com sigui, la semifinal es va haver de decidir en els penals, amb tres llançaments. Vilamala va marcar per Catalunya, però les nord-americanes en van fer dos.

La matinada de divendres a dissabte, hora catalana, la selecció de David Viñes havia derrotat en els quarts de final l’Equador, una de les seleccions favorites, per 8-6. Berta Vilamala (3), Anna Burgaya (3), Corina Durante i Iria Valero van ser les golejadores, i la portera Marta González va suplir amb una gran actuació la lesionada Marta Páez.

Els precedents

Balaguer va ser el 2017 la seu del mundial anterior, en el qual el Brasil va alçar el títol i l’Argentina va ser la subcampiona. La selecció catalana va acabar en el cinquè lloc i ja ha millorat sensiblement la posició. Només una d’aquelles jugadores, Anna Cruz, continua en l’equip actual. El millor èxit de les catalanes va ser el títol conquerit l’any 2008 a Reus, quan va alçar el títol després de vèncer Galícia per 4-0 tot just en la primera participació en un mundial. El 2013, a Barrancabermeja (Colòmbia), Catalunya va caure fins al setè lloc i Colòmbia va ser la campiona. La primera cita mundialista es va jugar el 2006 a Corrientes (Argentina), amb títol per a Rússia.