Handbol

El 8 de Víctor Tomàs serà retirat el 30 de novembre

La samarreta amb el dorsal número 8 del que fos capità del primer equip del Barça, Víctor Tomàs, serà retirada del proper 30 de novembre en un acte que se celebrarà després del partit de Lliga de Campions enfront del THW Kiel alemany al Palau Blaugrana, segons han confirmat a EFE fonts de la secció d’handbol blaugrana.

La retirada del seu dorsal es produirà dos anys i deu mesos després que l’extrem esquerrà barcelonista anunciés la seva retirada a causa de problemes cardíacs. La pandèmia de la covid-19 i el canvi en la presidència del club han retardat el procés.

L’extrem esquerrà blaugrana, després de 23 anys al club i 17 en el primer equip, va deixar la competició amb 69 títols al seu palmarès, el tercer més llorejat del club després dels porters Aitor Egurrola (hoquei patins), amb 78 títols i David Barrufet (handbol), amb 71. Avui, amb 37 anys, Victor Tomás és, des de setembre del 2020, gestor d’esports professionals del Barça i comentarista del partits del Lliga de Campions del Barça per al canal ’Esports 3’ de Televisió de Catalunya.

L’acte s’iniciarà sobre les 22:15 o 22:30 hores de dimecres 30 de novembre després que el Barça esgotés totes les possibilitats d’avançar l’horari de l’enfrontament, que començarà a les 20:45 hores, ja que el reglament de la Federació Europea (EHF) prohibeix actes d’homenatge abans dels partits.

Víctor Tomás va debutar amb el primer equip blaugrana a la lliga Asobal el 6 d’abril del 2002. Va ser capità del Barça des del 21 d’agost del 2012 i el capità que va aixecar, la temporada 2014-2015, els set de set títols en una campanya cosa que només que el ’Dream Team’ de Valero Rivera havia aconseguit en la temporada 1999-2000.

Els seus 69 títols es reparteixen així: 12 de Lliga ASOBAL, 11 de Copa del Rei, 10 de Copa Asobal, 12 de Supercopa d’Espanya, 7 de Supercopa de Catalunya, 7 de Lliga dels Pirineus, 3 de Lliga de Campions, 1 de Copa EHF, 1 de Supercopa d’Europa i 5 Mundial de Clubs. En la Lliga Asobal va sumar 396 partits i 1.289 gols i en la Lliga de Campions 220 partits i 721 gols.

Tant en el Barça com amb la Selecció sempre va lluir el mateix dorsal: el 8. Està casat amb l’exportera internacional noruega Helge Bolstad i té dos fills el Luka, de sis, i la Mía, de quatre.

La samarreta amb el nom i el dorsal de Tomás (8) compartirà l’espai al Palau reservat per a llegendes del club, 13 en aquests moments: Òscar Grau (2), Xavier O’Callaghan (4), Enric Masip (5), Iñaki Urdangarin (7), Joan Sagalés (14), David Barrufet (16), de l’equip d’handbol; Andrés Jiménez (4), Nacho Solozábal (7), Roberto Dueñas (12), Epi (15) i Juan Carlos Navarro (11), del de bàsquet, Alberto Borregán (21) de l’hoquei sobre patins i Paco Sedano (28), de l’equip de futbol sala.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)