Espanya supera els Països Baixos i jugarà la super final de la lliga mundial

La selecció espanyola femenina de waterpolo ha vençut els Països Baixos per 14-10 (2-2, 4-2, 3-3 i 5-3) en la primera semifinals de la super final de la lliga mundial que es juga Santa Cruz de Tenerife i lluitarà demà pel títol (14.40 h per Teledeporte) davant de la selecció d’Hongria, que ha derrotat els Estats Units per 9-10. L’equip de Miki Oca, amb una gran majoria de jugadores catalanes, ha segellat un partit molt complet i ha dut sempre la iniciativa davant d’un rival al qual li té la mida presa, tot el contrari que davant dels EUA. En el tercer quart ha marxat de 4 gols (10-6) i les neerlandeses ja no han tingut arguments per reaccionar.

Les màximes golejadores han estat Judit Forca (3) i Bea Ortiz (3). Nona Pérez, Cristina Nogué i Paula Leiton han fet dos gols cadascuna. El triomf ha estat absolutament coral en atac, amb set jugadores marcant. Per part neerlandesa, han destacat els 3 gols de Brigitte Sleeking i de Lola Moolhuijzen.