La selecció espanyola guanya la lliga mundial després de vèncer Hongria en els penals (18-19)

Martina Terré ha aturat l’últim llançament de Greta Gurisatti, la jugadora que havia signat l’empat a 11 del temps reglamentari

La selecció espanyola, amb dotze jugadores catalanes, ha assolit el seu primer títol de la superfinal de la lliga mundial després de vèncer en la tanda de penals (18-19) a Hongria en un partit de màxim equilibri. Tots els parcials han acabat igualats (3-3, 3-3, 3-3 i 2-2) i s’han hagut d’executar fins a vint penals abans que les de Miki Oca poguessin cantar victòria. Martina Terré ha aturat el llançament definitiu a Greta Gurissatti, la jugadora que havia forçat l’empat final. El desenllaç ha tingut una mica més de suspens final perquè el VAR ha hagut de certificar que la pilota no havia entrat completament dins la porteria.

La primera meitat, amb alternatives en el resultat, ha estat molt anivellada (6-6). El conjunt magiar s’ha mostrat més efectiu en les accions de superioritat (5 de 7, per 2 de 5) i tenia en Panna Pocze, amb tres gols, a la seva jugadora més inspirada. L’equip estatal replicava amb les dianes de Bea Ortíz (2) i Irene González (2), la segona de les quals gràcies al videoarbitratge. Greta Gurisatti signava l’empat a l’últim segon després d’una recuperació de Rita Keszthelyi.

El guió s’ha mantingut en el tercer quart, amb un altre parcial de 3-3. Irene González, des de l’extrem, anotava el seu tercer gol, però Dorottya Szilagyi responia amb dues dianes més, una en superioritat i un altre de penal. L’intercanvi ha prosseguit fins al final d’aquest quart. Cris Nogué i Paula Leitón marcaven per a les amfitriones i Keszthelyi per a les visitants per deixar el partit amb empat a 9 abans d’afrontar els últims 8 minuts. La tensió es notava dins el terreny de joc, amb alguna picabaralla entre jugadores i decisions arbitrals discutibles. Amb aquest panorama, dos xuts consecutius de Judith Forca obrien per primer cop una renda de dos gols en el partit (9-11), a només 2:27 per al desenllaç. En les últimes accions, el conjunt magiar se l’ha jugat amb atacs amb set jugadores i l’aposta li ha sortit rodona perquè Dora Leimeter i Greta Gurissati, a l’últim segon, han aconseguit l’empat i han acabat forçant la tanda de penals.