Handbol

El 8, als altars del Palau

La samarreta de Víctor Tomàs quedarà emmarcada en el santuari culer en un acte després del gran clàssic europeu entre el Barça i el Kiel (20.45 h)

Tot i el retard, l’homenatge es farà al millor escenari possible

La samarreta amb el número 8 de Víctor Tomàs passarà a formar part avui de la selecta vitrina del Palau Blaugrana, al costat d’altres llegendes de l’handbol del Barça. El 8 de Tomàs lluirà al costat del 2 d’Òscar Grau, el 4 de Xavier O’Callaghan, el 5 d’Enric Masip, el 7 d’Iñaki Urdangarin, el 14 de Joan Sagalés i el 16 de David Barrufet per integrar un set titular de molts quirats.

Ja fa dos anys i gairebé deu mesos del 3 de febrer del 2020, quan l’excapità blaugrana anunciava per sorpresa en una multitudinària roda de premsa que havia de deixar l’handbol a final d’aquell curs a causa d’una afectació cardíaca. En el mateix acte, el president d’aleshores, Josep Maria Bartomeu, confirmava que la samarreta de Tomàs passaria a engrossir l’aparador de la zona alta del Palau Blaugrana, al costat d’altres icones del barcelonisme. Ha passat molt temps. A partir d’aquí, va arribar la pandèmia i els plans de tothom se’n van anar en orris. Tomàs no es va poder acomiadar de l’afició des de la pista, tal com li hauria agradat, i sense saber-ho la final de copa del 2020 –el 9 de març a la Caja Mágica de Madrid– va disputar el seu últim partit com a capità blaugrana.

Avui ha arribat el gran dia. L’homenatge a Víctor Tomàs serà el colofó del gran clàssic de l’handbol europeu entre el Barça i el Kiel (20.45 h per Esport 3), en el partit corresponent a la vuitena jornada de la lliga de campions. “És cert que ha passat molt temps, però hi hagut la pandèmia pel mig. El club tenia la intenció de fer-ho a final de la temporada passada, però vaig ser jo que vaig preferir esperar. Preferia fer-ho amb calma, sense cap tipus de restriccions, perquè la gent no hagués de pensar en mascaretes ni en circuits dins el Palau. Estic content d’haver tingut aquesta paciència i d’haver-ho fet quan toca, amb un gran clàssic de l’handbol europeu i amb l’oportunitat que pugui venir molta gent a celebrar-ho amb mi”, assegura l’homenatjat. Tomàs no sap ben bé quin serà el format de l’acte, però està molt agraït per la predisposició del club. “La gent del Barça està fent un esforç per organitzar un acte que m’agradi. Estan molt pendents de mi i tinc moltes ganes de gaudir-ho al màxim. Jo només sé les demandes que havia fet al club. Tinc una espina clavada per no haver-me pogut retirar vestit de curt i segur que saltaré a la pista al final del partit. I també vull que la meva dona, els meus fills i els meus pares estiguin al meu costat en el moment de penjar la samarreta”, explica. Més enllà de les característiques de l’acte, el millor homenatge és que el Palau presentarà un magnific aspecte –ja fa una setmana que només resten entrades de poca visibilitat– per aplaudir la trajectòria d’un dels referents del Barça, amb 18 temporades al primer equip i 69 títols al seu palmarès, només darrere d’Aitor Egurrola (78) i David Barrufet (71).

EL PROTAGONISTA

Ha passat molt temps, però estic content d’haver tingut paciència i de fer l’acte després d’un gran clàssic de l’handbol europeu
Han escoltat les meves peticions i sé que des del club estan fent un gran esforç per organitzar un acte que m’agradi

Ortega: “És un dia molt especial per a la secció i esperem no deslluir-ho”

La retirada de la samarreta de Víctor Tomàs serà el punt final a una jornada clau de la Champions. No tant per al Barça com per al Kiel, que en cas de derrota quedarà pràcticament descavalcat de la pugna per les dues primeres places de grup, que donen el bitllet directe als quarts de final. També ho veu així el tècnic Carlos Ortega: “A nivell classificatori, el partit és molt important, i si som capaços de tirar-lo endavant, les dues primeres places del grup estarien entre nosaltres, el Kielce i el Nantes.” Si el Barça guanya, s’allunyaria fins a 9 punts del Kiel (15 a 6), tot i que encara restarien sis jornades en joc. Tot i l’empat al Wunderino Arena (30-30), el tècnic andalús recorda que l’equip va jugar a un gran nivell durant 50 minuts i que és qüestió d’arribar més sencers al tram final. Ortega també es va referir a l’homenatge a Tomàs: “És un dia especial per a la secció, per a en Víctor i s’ha buscat un partit en concordança amb les circumstàncies per retirar la seva samarreta. Espero que siguem capaços de guanyar el partit perquè, en cas contrari, tot quedaria deslluït.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)