Ciclisme

Davide Rebellin, mort atropellat per un camió

El ciclista italià, de 51 anys, va ser subcampió del món el 2004

El ciclista italià Davide Rebellin, subcampió mundial el 2004, ha mort avui atropellat per un camió als voltants del municipi de Montebello Vicentino, al nord-est del país transalpí. Rebellin, de 51 anys, anava amb bicicleta per una carretera quan ha estat atropellat per un camió que ha prosseguit la ruta sense adonar-se de l’accident, segons informen els mitjans locals.

El professional italià, que va posar fi a la seva carrera esportiva a la ’Clàssica del Vèneto’ (Itàlia) l’octubre del 2022, es va professionalitzar l’any 1992, just després de participar als Jocs Olímpics de Barcelona, amb l’equip GB-MG Maglifici (Mg Boys Maglifici-Technogym, actualment). Especialista de les clàssiques, Rebellin va passar trenta anys pedalant en què va aconseguir guanyar, entre altres competicions, una etapa del Giro d’Itàlia (1996), tres Fletxa Valona (2004, 2007 i 2009), un Lieja-Bastogne-Lieja (2004), una clàssica de Sant Sebastià (1997) i una Amstel Gold Race (2004), convertint-se el primer de la història a guanyar aquesta última competició en un any 2004 per al record.

El 2008 es va veure envoltat en una polèmica per donar positiu en un control antidopatge durant els Jocs Olímpics de Pequín, en què va aconseguir la medalla de plata en la modalitat de ciclisme en ruta. Rebellin va haver de tornar la medalla i el diploma olímpic quan el COI un any després va reanalitzar les mostres amb noves tècniques i va trobar CERA, la tercera generació de l’hormona sintètica d’EPO, en l’orina del corredor. El ciclista va recórrer davant el TAS, però el tribunal va desestimar el 2010 l’apel·lació.

La Unió Nacional dels Pobles i Comunitats de Muntanya (UNCEM) ha lamentat la mort de Rebellin i ha tornat a posar en evidència el problema de la seguretat dels ciclistes a la carretera. “No podem acceptar-ho. Les mesures polítiques adequades per a la seguretat dels ciclistes a les carreteres arriben massa tard. UNCEM s’uneix al dolor de la família i del gran ciclisme”, diu el comunicat.

Lògicament, la mort de Rebellin també ha trasvalssat el pilot de ciclistes. “Estic terriblement commocionat en l’escoltar aquesta trista notícia.Que la terra et sigui lleu, RIP Davide”, ha escrit a través de les xarxes socials Vincenzo Nibali, company de Rebellin a la selecció italiana. El ciclista espanyol Alejandro Valverde també ha lamentat la seva mort amb un missatge al seu compte oficial de Twitter: “El meu més sentit condol a familiars i amics de Davide Rebellin, company de professió i rival durant tants anys.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)