Fins als darrers 6 minuts

Lliga de campions. El Barça va a remolc gran part del partit, sap patir i treballar per solucionar els problemes en atac, i s’imposa a un potent Kiel

Barça 26 Kiel 24

BARÇA:Gonzalo Pérez de Vargas (Nielsen), Aleix Gómez (3), Mem (5), Fábregas (1), Cindric, N’Guessan (3) i Aitor Ariño (2) –set inicial–; Janc (1), Carlsbogard, Richardson (1), Wanne (3, 1 p.), Lángaro (1), Makuc (6) i Frade.THW KIEL:Niklas Landin, Fraatz (1), Reinkind (4), Overby, Wiencek, Bilyk (4), Magnus Landin (1) –set inicial–; Duvnjak (1), Zarabek, Ekberg (5 p.), Pekeler (3), Sagosen (1), Dahmke (3), Wallinius (1) i Mrkva (p.s.).PARCIALS:1-3, 3-4, 7-9, 9-9, 11-11, 13-13 (descans), 13-14, 16-17, 19-20, 22-22, 25-23 i 26-24.ÀRBITRES:Charlotte Bonaventura i Julie Bonaventura (França). Van excloure Aleix Gómez i Janc, del Barça, i Pekeler (2), Duvnjak, Sagosen, Overby (2) i Dahmke, del Kiel. Wiencek va veure la targeta vermella.INCIDÈNCIES:Millor entrada de la temporada amb més de 4.600 espectadors.

La victòria del Barça contra el potent Kiel per un curt 26-24 va ser molt treballada i no es va consolidar fins als darrers 6 minuts. En un dia molt especial per l’homenatge a Víctor Tomàs, els blaugrana ho van haver de posar tot a dins de la pista, van haver de patir i superar els seus problemes en atac per sumar la setena victòria en la lliga de campions. El conjunt alemany, que la setmana passada va empatar a casa contra el Barça en l’últim partit de la primera volta del grup (30-30), va tornar a demostrar el seu bon nivell i va anar a davant en el marcador gairebé tot el partit. El Barça no es va avançar fins a 11 minuts abans del final, i només en els darrers 6 va poder consolidar un mínim avantatge que el va portar a la victòria.

El partit es va iniciar amb un 0-3 del Kiel i amb el seu porter Niklas Landin aturant els quatre primers atacs del Barça, que no va anotar el primer gol fins al minut 4 gràcies a Dika Mem. Els blaugrana van empatar (3-3) 4 minuts més tard perquè Gonzalo Pérez de Vargas també va començar a fer aturades. Al llarg del primer temps, el Barça mai es va poder avançar. El conjunt alemany sempre va estar un o dos gols per sobre, aprofitant les pèrdues de pilota blaugrana, i es va arribar al descans amb un empat, 13-13.

En la segona meitat, el Barça va trigar 8 minuts a marcar el primer gol, i es va mantenir dins del partit gràcies a la defensa i les aturades de Pérez de Vargas. El Kiel va saber aprofitar els problemes en atac dels locals i es va tornar a distanciar de tres gols (16-19). Els seus atacs de set homes sense porter estaven funcionant i intentava encarrilar la victòria. Pel Barça va aparèixer Domen Makuc, que va marcar dos gols seguits –sis en total– i va dirigir l’equip, i els blaugrana es van situar per primer cop a davant en el marcador (22-21) quan quedaven 11 minuts per al final. El Kiel va tornar a avançar-se i no va ser fins als darrers 6 minuts quan el Barça es va situar al davant definitivament (24-23), i es va poder emportar una disputada victòria amb el 26-24.