Més esport

Esportcat impulsa Totesport, el primer espai lúdic de l’esport femení per a infants i joves

L’INEFC Barcelona ha acollit aquest migdia de la presentació de Totesport, el primer espai lúdic de l’esport femení per a infants i joves que s’estrenarà aquestes festes nadalenques a l’Anella Olímpic de Montjuïc. Esportcat impulsa una nova proposta esportiva i lúdica coincidint amb les festes, que obrirà portes del 2 al 5 de gener a les instal·lacions de l’INEFC. Les esportistes Núria Picas, Laia Palau, Maica Garcia i Laia Sanz (a través d’un vídeo) han participat en l’acte i donaran suport al projecte com a madrines del nou espai lúdic.

Totesport serà un aparador del talent i de l’esport femení de Catalunya amb la participació d’una trentena d’entitats i clubs referents al país que compten amb una trajectòria reconeguda. Els infants i joves que participin al saló podran practicar diferents esports i disciplines en què els referents de cada activitat seran dones. El públic tindrà l’oportunitat de jugar i descobrir tota mena d’esports des d’una nova mirada, entre els quals hi haurà handbol, futbol, bàsquet, atletisme, corfbol, rugbi i gimnàstica, entre d’altres.

La Secretaria General de l’Activitat Física i l’Esport de la Generalitat de Catalunya impulsa aquesta nova activitat que es planteja com a objectius exemplificar els esports amb referents femenins, ajudar a generar noves ídols, donar a conèixer nous esports i potenciar la part lúdica de les activitats esportives, amb una oferta que assegurarà una estona divertida a tots els assistents.

Anna Caula: “El repte és generar noves referents”

En el marc de la presentació davant els mitjans de comunicació, la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física i l’Esport, Anna Caula, ha explicat que “avui us expliquem un projecte nou, transformador que fa visible la força de l’esport femení. Agafem l’estela d’Entre totes, tot on vam mobilitzar més de 4.000 persones a Tarragona el setembre passat i vam aconseguir generar una imatge molt potent que, fins llavors, no s’havia vist mai. Volem que la roda no pari de girar i, per aconseguir-ho, cal que establim la complicitat de totes i tots”. Anna Caula ha afegit que “el repte és generar noves referents i que l’esport femení sigui més valorat. Tot plegat ho fem des del Govern amb una mirada innovadora i transformadora perquè entenem l’esport com un dels pilars bàsics del nostre país. Volem que vingueu, jugueu i gaudiu”.

La waterpolista del CN Sabadell Maica Garcia ha apuntat que “l’esport és salut i ajuda a inculcar uns valors importants des de ben petites”. Per la seva part, la corredora de muntanya Núria Picas ha explicat que “és una oportunitat fantàstica de conèixer noves modalitats i ajudar a trencar tòpics i entendre que l’esport no va de gènere, sinó de persones”. Finalment, Laia Palau, ara directora esportiva de l’Uni Girona, ha reconegut que “és un honor i una responsabilitat donar suport a un projecte que ajudi a generar referents”.

Totesport transformarà les instal·lacions de l’Institut Nacional d’Educació Física del 2 al 5 de gener. Els pavellons de l’interior de l’edifici acolliran una vintena d’activitats i comptaran amb un espai perquè el públic pugui conèixer les referents femenines de l’esport català. A l’exterior, hi haurà espai per a les activitats escolars, que es programaran al matí, mentre que a la tarda es faran activitats de promoció de diferents disciplines i sessions de tecnificació.

Clubs participants

Fins ara, el certamen té confirmada la participació dels següents clubs participants, que són referents al conjunt del país en l’esport femení: Club Atlètic Manresa, FC Barcelona, Barça-CB Santfeliuenc, Uni Girona, Massi Tàctic, CGE Les Moreres, FC Levante Las Planas, EGIBA, BM Granollers, Handbol Sant Quirze, HC Rubí-Cent Patins, CE Barcelona Tsunamis, Club Rugby Sant Cugat, CTT Osona Vic Esportiu, CV Sant Cugat, CTT Ganxet de Reus, CTT Tramuntana Figueres, Reial Club Marítim Barcelona i CN Sabadell. A més, també hi haurà representació de federacions catalanes.

Les entrades per participar al certamen són gratuïtes i es podran descarregar a través de la pàgina web entretotesjoc en format d’invitació escollint la data i la franja horària en què es voldrà assistir a l’espai lúdic. Totesport es durà a terme a l’Anella Olímpica de Montjuïc, a les instal·lacions de l’INEFC Barcelona del 2 al 5 de gener de 2023. Els dies 2, 3 i 4 de gener el certamen obrirà de 10 a 20 hores, mentre que el dia 5 ho farà en horari de matí, de 10 a 14 hores. La informació del certamen es pot consultar a través de la pàgina web entretotesjoc.cat o bé als perfils de xarxes de l’esdeveniment a Instagram i Twitter @entretotesjoc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)