Més esport

El Pirineu català, nominat com a comunitat europea de l’esport

ACES Europe farà entrega de la bandera acreditativa al territori a la seu del Parlament Europeu el proper dia 6 de desembre

El Pirineu català ha estat nominat com a Comunitat Europea de l’Esport 2023. Així ho ha decidit la ACES (European Capitals of Sport) després d’una avaluació de l’informe presentat mesos enrere per la candidatura i de la visita de la comissió avaluadora realitzada el mes de juny passat a diferents municipis, instal·lacions i paratges pirinencs. L’entrega de la bandera acreditativa d’aquest nomenament tindrà lloc en acte a la seu del Parlament Europeu el proper dia 6 de desembre.

La designació suposa una oportunitat de promoció, difusió i evolució d’un territori que aspira a donar un salt de qualitat i de visibilitat per tal de competir al continent amb d’altres destinacions i espais de muntanya continentals com els Alps o els Dolomites.

La candidatura Pirineu Català Comunitat Europea de l’Esport ja va donar un pas de gegant decisiu des del moment en què, de manera unànime, Generalitat de Catalunya, 10 Consells Comarcals de les comarques de l’ Alt Pirineu (Alta Ribagorça, Alt Urgell, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Vall d’Aran) i del Pre Pirineu (Berguedà, Solsonès, Ripollès, La Garrotxa), 163 Ajuntaments del territori del Pirineu, les Diputacions de Girona, Lleida i Barcelona, l’Agencia Catalana de Turisme i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), van decidir donar suport a aquesta iniciativa.

Aquesta és una excepcional noticia per a tot l’univers esportiu associat al lleure, el turisme, l’activitat física, les competicions de tot tipus i dimensió, l’economia, el món laboral, l’explotació dels equipaments, estacions de muntanya, infraestructures i comunicacions, i afecta, només per a donar una primera referencia, un total de 147.000 habitants de 163 municipis, una superfície de 7.437 km² amb dominis esquiables de 500 km i 3.763 espais esportius que rep actualment més de dos milions visitants cada any.

ACES Europe és una associació sense ànim de lucre amb seu a Brussel·les que assigna cada any el reconeixements de Comunitat Europea de l’Esport d’acord amb els principis de responsabilitat i ètica, tenint en compte que l’esport és un factor essencial de la societat que millora la qualitat de vida i el benestar psicofísic a més d’afavorir la integració completa de tot tipus de persones i agents socials de la comunitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)