Handbol

Aitor Ariño tornarà a ser operat del genoll esquerre

Handbol. L’extrem del Barça, que ja va passar pel quiròfan el març del 2021, serà intervingut en els pròxims dies i s’estarà uns sis mesos de baixa

La nit màgica de dimecres al Palau Blaugrana, amb el triomf contra el Kiel (26-24) i l’homenatge i la retirada de la samarreta a Víctor Tomàs, va tenir una única nota negativa: la lesió d’Aitor Ariño. L’extrem barceloní es va fer mal al genoll esquerre en l’acció del seu tercer gol (14’) i ja no va tornar a aparèixer a la pista. Ahir es va conèixer l’abast de la lesió. Després de les proves realitzades, els serveis mèdics del club han decidit que el millor per solucionar la inestabilitat del genoll és que passi durant els pròxims dies per la sala d’operacions, la qual cosa suposarà que estigui uns sis mesos de baixa. El jugador blaugrana ja va ser intervingut d’un trencament del lligament encreuat del mateix genoll el març del 2021, i aleshores també va necessitar mig any de recuperació. Es va perdre el tram final de la pugna per la Champions del 2021 i la participació en els Jocs Olímpics de Tòquio. Va reaparèixer a l’octubre i va ser un jugador determinant pels èxits assolits pel conjunt de Carlos Ortega el curs 2021/22.

Aquesta vegada Ariño es perdrà el mundial de Polònia i Suècia, que es disputa al gener, i per al qual era a la llista de preseleccionats de Jordi Ribera. Pel que fa a les competicions de clubs, s’haurà de veure si es compleixen els terminis previstos de recuperació i el jugador arriba a temps al tram final de la Champions. Els quarts de final estan programats per als dies 10 i 18 de maig, i la final a quatre de Colònia, si el Barça es torna a classificar, es disputarà el 17 i 18 de juny.

L’extrem català comparteix posició en l’extrem esquerre del Barça amb l’internacional suec Hampus Wanne, i fins ara era força habitual que Carlos Ortega els fes jugar un a cada part. Des de començament de temporada, Ariño ha marcat 14 gols en els vuit partits que ha jugat en la Champions, i en la lliga Asobal n’ha fet 29, i només s’havia perdut una de les tretze jornades en joc.

Confiança en el planter

En principi, el club no té la intenció de fitxar cap altre jugador per cobrir la baixa d’Ariño. Per al partit contra el Blendio Sinfín, el tècnic andalús ja va haver de convocar el jove del filial Martí Soler, campió d’Europa júnior amb la selecció espanyola i que ja va tenir protagonisme a l’inici del curs passat. L’altre extrem esquerre del filial és Ian Barrufet, fill del mític porter David Barrufet, que també és campió d’Europa, en aquest cas juvenil, amb la selecció espanyola.

Tràmit contra el Sinfín (43-19)

El Barça va superar el tràmit contra el Sinfín per un escandalós 43-19 en un partit que ja havia sentenciat en la primera meitat (22-7). L’equip blaugrana va sumar la catorzena victòria en catorze jornades de la lliga i va convertir el partit en un atac i gol contra un rival, que més enllà de ser el penúltim classificat arribava al Palau amb moltes baixes. La contundència del resultat va permetre que en la segona meitat disposessin de molts minuts de joc els joves del filial Pablo Urdangarín i Martí Soler, amb sort diversa. Urdangarin es va lesionar el turmell dret en trepitjar el peu d’un rival en un llançament. Soler, en l’extrem esquerre, va anotar els quatre primers gols de la temporada amb el primer equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)