El Fraikin Granollers tomba l’Sporting en els penals (40-38)

L’equip vallesà, amb atacs amb set jugadors, reacciona a la segona part i remunta fins a 7 gols al conjunt portuguès (16-23) en la pugna pel tercer lloc de la Supercopa Ibèrica

El Fraikin BM Granollers s’ha classificat en tercer lloc de la Supercopa Ibèrica després de vèncer en la tanda de penals l’Sporting de Portugal (40-38). L’equip vallesà, que al descans perdia per 16-23, ha protagonitzat una remuntada espectacular. Amb atacs amb set jugadors i doble pivot, ha anat guanyant terreny al seu rival fins arribar a l’empat a 36. Des dels 7 metres, Antonio García, Adrià Martínez, Guilherme Torriani i Jan Gurri han fet el ple, mentre que per l’Sporting, Mocquais ha vist com Guàrdia li aturava el llançament i Kiko Costa estavellava el seu al travesser. Gurri, autor de 10 gols durant el temps reglamentari, ha estat escollit el jugador més valuós del partit.

Després d’uns minuts de tempteig, l’equip portuguès ha posat la directa. Ha aprofitat les primeres errades vallesanes i l’exclusió de Yusuf (10’) per castigar el rival en les transicions. L’Sporting penalitzava el doble canvi granollerí i el sorprenia una i altra vegada en els replegaments. Amb un parcial de 6-12, Antonio Rama ha demanat temps mort per reclamar major tensió competitiva als seus jugadors. També ha canviat l’inquilí de la porteria. Ha entrat Rangel Luan en el lloc de Marc Guàrdia. L’esbroncada no ha acabat de funcionar perquè l’equip de Ricardo Costa ha continuat amb un percentatge altíssim d’efectivitat i tancava el primer acte amb un contundent 16-23. Pel bàndol català, la clarividència de Jan Gurri (7 gols) no ha estat suficient per evitar la desfeta dels primers 30 minuts de joc.

El Granollers ha afrontat la segona meitat amb una altra cara. Rama ha plantejat atacs amb set jugadors i doble pivot. L’estratègia ha donat resultat. El conjunt vallesà ha iniciat el camí de la remuntada i de mica en mica ha anat retallant diferències. S’ha arribat a col·locar a només dos gols del rival (27-29) després d’una diana de Víctor Romero. Però fins aquí ha arribat la reacció perquè l’Sporting ha recuperat un parell de pilotes i amb dos gols a porteria buida ha estroncat l’embranzida catalana. L’Sporting ha tornat a obrir forat (27-33) després d’un parcial de 4-0. Més enllà de les baixes prèvies, el Granollers ha hagut d’afrontar els últims 10 minuts sense Joan Amigó després de rebre la tercera exclusió. Però el Granollers no es donava per vençut. Les aturades de Guàrdia, i l’efectivitat de Gurri (10), Salinas (7) i Antonio Garcia (7) han igualat el partit a 36 quan encara restaven 3 minuts de joc. L’equip vallesà, a 15 segons del final, ha tingut l’última possessió, però no ha pogut marcar i el partit s’ha hagut de resoldre des del llançament dels 7 metres.