La selecció espanyola domina Iran de principi a fi (22-35)

L’equip de Jordi Ribera ha sorprès el rival amb una defensa 5-1 inicial i accedirà a la segona fase del mundial amb 4 punts

La selecció espanyola ha fet els deures contra Iran (22-35) en un partit que ja estava encarrilat a la mitja part (11-21) i accedirà a la segona fase del mundial amb ple de punts (4). L’extrem de Sant Quirze del Vallès Ferran Solé, amb 6 gols, ha estat un dels destacats del partit en què s’ha estrenat Pol Valera, acabat d’aterrar a Cracòvia per substituir el lesionat Ian Tarrafeta. El porter de Barça Gonzalo Pérez de Vargas (12 aturades i un 36% d’encert) ha estat escollit el jugador més valuós del duel. Espanya encetarà la segona fase dimecres contra Polònia, que tot i la seva condició d’amfitrió no ha tingut un bon inici de campionat i d’entrada començarà amb zero punts.

Una defensa 5-1 només començar, amb Kauldi Odriozola com a jugador més avançat, i la primera exclusió iraniana han sorprés el rival i ha impulsat la primera estrebada hispana (2-6). Veselin Vujovic ha intentat aturar la sagnia amb atacs amb set jugadors. Però el conjunt de Jordi Ribera ja transitava amb velocitat de creuer i ha anat incrementant la seva renda a còpia de recuperar pilotes i ràpides transicions. El conjunt estatal dominava amb molta autoritat i era l’escenari ideal pel debut del central de la Garriga Pol Valera. El jugador del Fraikin BM Granollers ha contribuït al festival ofensiu amb grans assistències. Joan Cañellas, caçant una pilota penjada per Ferran Solé, ha tancat una primera meitat per emmarcar del conjunt estatal (11-21).

La contundència del resultat ha permès que Ribera repartís minuts entre tots els jugadors i, fins i tot, fes alguna prova tàctica, com els atacs amb set jugadors. El porter del Barça Gonzalo Pérez de Vargas, que ha aturat dos penals, ha estat un dels destacats en el segon temps, amb grans intervencions que han impedit qualsevol mena de reacció iraniana. Tot i que el partit ja estava decidit, l’equip espanyol no ha abaixat ni la concentració ni la intensitat i s’ha acabat imposant per 22-35.