Hoquei sobre herba

Els dos partits de seleccions entre Catalunya i l’Índia seran el plat fort del centenari de la federació

Avui s’ha fet el tret de sortida institucional dels actes commemoratius al Palau de Pedralbes amb la presència de la consellera de la Presidència Laura Vilagrà

El Palau de Pedralbes ha estat l’escenari del tret de sortida institucional dels actes commemoratius del centenari de la Federació Catalana d’Hoquei sobre Herba (FCH) i que tindrà com un dels plats forts el doble enfrontament de les seleccions masculina i femenina de Catalunya contra l’Índia, el 22 i 23 de juliol a l’Estadi Municipal Martí Colomer de Terrassa.

Després de la projecció d’un vídeo commemoratiu, l’acte ha començat amb una glossa dedicada als cents anys d’hoquei per part de l’escriptor i periodista terrassenc Vicenç Villatoro, que ha fet un elogi dels clubs com a pedra angular de l’èxit del teixit esportiu català. En el seu discurs, el president de la FCH Xavier Adell ha destacat “la capacitat d’adaptació i evolució de l’hoquei no només en qüestions de reglament i tecnologia sinó en l’àmbit de la igualtat”. En tot cas, s’ha marcat el repte de fer créixer l’hoquei en tots els territoris de Catalunya. Tot seguit s’ha lliurat un record commemoratiu del centenari als presidents dels disset clubs que actualment conformen la federació catalana. En representació de tots els clubs també ha intervingut Josep Maria Biosca, president de l’Atlètic Terrassa i president del comitè organitzador del centenari de la FCH. Ha tancat l’acte la consellera de la Presidència Laura Vilagrà. La vicepresidenta de Catalunya ha felicitat la federació i els clubs que la conformen per la seva vitalitat i dinamisme, i també per la seva tasca en la inclusió social. També ha agraït la seva capacitat per projectar el nom de Catalunya al món no només en l’organització de grans campionats sinó amb el partits internacionals que podrà jugar al juliol contra l’Índia.

Actes programats

Més enllà dels partits de les seleccions absolutes, que podran comptar amb la participació dels millors jugadors catalans, hi ha programada una vintena d’actes esportius i culturals per commemorar el centenari. Aquest mateix diumenge es disputaran les finals del campionat de Catalunya en sala, al pavelló de Can Jofresa. Alguns dels actes programats, entre d’altres són: la supercopa de Catalunya a l’Atlètic Terrassa i que anirà seguida de la superfesta (11 i 12 de febrer); el campionat d’Espanya autonòmic sub16 a l’Egara (1 i 2 d’abril); el festival de l’hoquei català a l’Auditori del Camp Nou (16 de juny); la copa del centenari d’hoquei plus a Sant Andreu de la Barca (setembre); el campionat sub18 a l’Atlètic Terrassa (28 i 29 d’octubre), i el sopar oficial de cloenda, al qual se li vol donar una màxima rellevància. Entre els actes culturals destaca una exposició itinerant del centenari, que començarà entre finals de març i principis d’abril al Museu Melcior Colet de Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)