Gonzalo impulsa Espanya a les semifinals del mundial en la segona pròrroga contra Noruega (34-35)

Una aturada magistral del porter del Barça i un gol de Dani Duixebàev han sentenciat un partit molt equilibrat

Una aturada espectacular de Gonzalo Pérez de Vargas a Kristian Bjornsen a l’últim instant de la segona pròrroga ha donat la victòria a Espanya contra Noruega (34-35) i el passaport per a les semifinals. El pròxim rival del conjunt de Jordi Ribera serà Dinamarca, que ha tingut un partit de quarts de final molt més plàcid contra Hongria (40-23). A més de Gonzalo (17 aturades), també han brillat Alex Duixebàev (7 gols) i escollit jugador més valuós del partit, i el seu germà Dani, que ha forçat la primera pròrroga (25-25) i el gol definitiu de la victòria (34-35). Per part catalana, Joan Cañellas i Adrià Figueras han marcat 5 gols, Ferran Solé 3, i Pol Valera no ha anotat.

El conjunt escandinau ha colpejat primer. Movent la pilota amb fluidesa i velocitat, ha aprofitat les facilitats defensives de l’equip hispà en el replegament per anotar un primer parcial de 6-2. El temps mort de Jordi Ribera era obligat (7’). Les consignes del tècnic sarrianenc han donat resultat. A partir de la defensa, l’equip espanyol ha començat a recuperar pilotes i ha pogut capgirar el marcador a còpia de contraatacs (9-10). Noruega ha reaccionat i a partir d’aquí s’ha mantingut l’equilibri fins al descans (13-12).

La igualtat ha estat total en tota la segona meitat. Els extrems noruecs, Bjornsen i Barthold, eren un malson per a la defensa hispana, que ha vist com l’equip escandinau obria una petita escletxa a menys de 8 minuts pel final (24-22). Ribera no volia que el partit se li escapés de les mans i ha tornat a demanar temps mort. La primera línia ha contactat amb Figueras, que amb dues dianes tornava a restablir l’equilibri. Una gran acció d’O’Sullivan tornava a donar la iniciativa als d’Steiner Ege. Saeveras ha aturat un penal a Figueras i semblava que Noruega s’acabaria emportant el bitllet per a les semifinals. Disposava de l’última acció d’atac, però els àrbitres han assenyalat passiu i Dani Duixebàev ha forçat l’empat amb un gol a l’últim segon (25-25). L’equilibri s’ha mantingut en la primera pròrroga (29-29) i en la segona ha decidit un altre gol del petit dels Duixebàev i la magistral aturada de Gonzalo.