Atletisme

Adel, camaleònic

Atletisme. Mechaal revalida el títol estatal de cros dos dies després de competir en la reunió ‘indoor’ de Karlsruhe

Adel Mechaal va demostrar per enèsima vegada la seva polivalència en les proves de mig fons i fons, i la seva capacitat per adaptar-se a diversos escenaris. Divendres al vespre signava el cinquè lloc en els 1.500 m del selectiu míting en pista coberta de Karlsruhe (3:38.85). I ahir al migdia, amb la granota de treball posada, va revalidar el títol estatal de cros en un circuit d’Ortuella (9.500 m) que era un autèntic fangar, ple de bassals i zones en què amb prou feines es podia mantenir l’equilibri. Tot plegat, en menys de 48 hores. Mechaal va prendre el comandament a partir de la tercera volta i només va cedir en els últims metres davant del burundès Thierry Ndikumwenayo, que encara no podia aspirar al títol individual, però que va liderar l’equip del País Valencià, campió en la classificació per federacions.

La selecció catalana, defensora del títol i gran favorita, va estar de pega perquè el gironí Santiago Catrofe, líder al pas per la segona volta, va perdre una sabatilla entre el fangar i va quedar relegat a la 21a posició. Aquesta circumstància va ser determinant, perquè l’equip valencià es va imposar al combinat de Catalunya per només un punt de diferència (41 i 42). A més de Mechaal, també van puntuar Aaron las Heras (7è), Abdenasser Oukhelfen (16è) i Abdessamad Oukhelfen (17è).

En la prova femenina, la vilafranquina Naima Ait Alibou es va classificar en novè lloc, vuitena entre les atletes amb nacionalitat espanyola, i no va poder ratificar la seva gran campanya de camp a través. Per federacions, Catalunya va ocupar el sisè lloc en un equip condicionat per l’aposta de Laura Rodríguez i Marina Guerrero per la prova del relleu mixt. També van puntuar Mireia Guarner (23a), Douae Ouboukir (32a) i Cristina Silva (42a).

Anteriorment, les seleccions masculina i femenina sub-20 havien segellat el títol. L’equip sub-23 masculí va ser subcampió i el femení es va classificar en quart lloc, a només dos punts del podi.

Primer títol en el relleu mixt

Un segon tram espectacular del gironí Abderrahim Ougra va aplanar el camí de la victòria a la selecció catalana en el relleu mixt, que s’estrenava en el campionat. Laura Rodríguez havia obert el relleu quadribarrat amb el segon lloc en el primer tram i després de l’embranzida d’Ougra van completar les últimes voltes triomfals Marina Guerrero i Artur Bossy.